Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Μεγάλη φωτιά στην Πεντέλη - Μήνυμα 112 για εκκένωση περιοχών (VIDEO)

Mεγάλη κινητοποίηση από την Πυροσβεστική

Σε εξέλιξη είναι μεγάλη φωτιά στην Πεντέλη, όπου επιχειρούν επίγεια και εναέρια μέσα.

Λίγο πριν από τις 7 το απόγευμα δόθηκε εντολή για εκκένωση από το Ντράφι προς την Παλλήνη, ενώ σχετική ειδοποίηση έλαβαν και οι κάτοικοι της περιοχής μέσω μηνύματος από το 112.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά άρχισε βόρεια της Ανθούσας και κινήθηκε προς ορεινό όγκο Πεντέλης. Είναι ακόμη ψηλά, σε δασική έκταση (πουρνάρι και πεύκα) πάνω από το Ντράφι (βόρεια πλευρά Ντράφι – περιοχή Βαγιάτι). 

Στην Πεντέλη, η Πυροσβεστική αυτή την ώρα έχει να αντιμετωπίσει δύο μέτωπα: ένα μέτωπο που κινείται αργά προς το βουνό και ένα δεύτερο (το δύσκολο μέτωπο) που κινείται νότια προς Ντράφι – Νέα Πεντέλη. Επιχειρούν 78 πυροσβέστες με 22 οχήματα, 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων συμπεριλαμβανομένων και 28 Ρουμάνων πυροσβεστών, 11 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα. 

Στα 100 μέτρα από τα πρώτα σπίτια στο Ντράφι, στις οδούς Αχαιών και Σοφοκλέους, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, έχει φτάσει η φωτιά.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση, λόγω των ισχυρών ανέμων στην περιοχή που φτάνουν και στα οκτώ μποφόρ, οι Air Tractors δεν μπορούν να επιχειρήσουν και αποχωρούν.

Δόθηκε εντολή να σηκωθούν δύο Canadair από Ελευσίνα και άλλα δύο από Θεσσαλονίκη.

Συνεχίζουν να επιχειρούν σε αυτές τις συνθήκες τα ελικόπτερα, ενώ ενισχύονται και με άλλα ελικόπτερα από την περιφέρεια.

Πηγή: newsit, protothema

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πολλές ταυτόχρονες φωτιές σε 24 ώρες - Έκτακτη σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας
Η σύσκεψη πραγματοποιείται λόγω των πολλών και ταυτόχρονων εστιών που εκδηλώθηκαν τις τελευταίες ώρες και των θυελλωδών ανέμων
Πολλές ταυτόχρονες φωτιές σε 24 ώρες - Έκτακτη σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας
Θεσσαλονίκη: Καλλιτεχνική διαμαρτυρία «save art» στην Αριστοτέλους
Δράση μαθητών και μαθητριών του Καλλιτεχνικού Σχολείου Θεσσαλονίκης με σκοπό την ανάδειξη των προβλημάτων της τέχνης και του σχολείου τους
Θεσσαλονίκη: Καλλιτεχνική διαμαρτυρία «save art» στην Αριστοτέλους