Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ηλεία: Φωτιά στα Κρέστενα -Προληπτική εκκένωση οικισμών και κατασκήνωσης (VIDEO)

Η φωτιά επεκτάθηκε γρήγορα

Nέα δασική φωτιά εκδηλώθηκε στα Μακρίσια του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων στην Ηλεϊα, η οποία σύμφωνα με τα τοπικά μέσα μαίνεται εκτός ελέγχου. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, η φωτιά επεκτάθηκε γρήγορα, με αποτέλεσμα να λάβει επικίνδυνες διαστάσεις.

Σύμφωνα με το Ilialive, η φωτιά κινείται σε λιοστάσια και ενισχύονται οι δυνάμεις της Πυροσβεστικης. Επίσης, αναφέρεται ότι πλησιάζει προς την Κρέστενα και ζητήθηκε προληπτική εκκένωση. Απειλούνται το διυλιστήριο και τα πρώτα σπίτια της περιοχής, ενώ η πυρκαγιά έχει ήδη μπει στα πρώτα σπίτια στην Σκιλλουντία.

Εντολή για προληπτική εκκένωση δόθηκε και για το χωριό Γρύλλος καθώς και για την κατασκήνωση της Φρίξας. Μάλιστα, όπως μεταδίδουν πληροφορίες, οι πυροσβέστες έχουν προχωρήσει ήδη σε αρκετούς απεγκλωβισμούς κατοίκων στην περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του pelop, ήδη  στην περιοχή επιχειρεί μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής ενώ από αέρος ρίψεις νερού πραγματοποιούν δύο αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο.

Στο σημείο επιχειρούν 64 πυροσβέστες με 22 οχήματα, τρεις ομάδες πεζοπόρου τμήματος και από αέρος δυο τράκτορες και το Erickson που απογειώθηκε από την Ανδραβίδα.

krestena-patrisnews_0.jpeg
ileia-fotia3.jpg

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ