Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Κακοκαιρία: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης περιοχές της Καστοριάς

Αναμένεται να διατεθούν χρηματοδοτήσεις και μέσα για την αποκατάσταση των ζημιών

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας κηρύσσονται για έξι μήνες, οι Κοινότητες Κορησού, Μελισσοτόπου-Σταυροποτάμου, Λιθιάς και Βασιλειάδας της Δημοτικής Ενότητας Αγίων Αναργύρων, του Δήμου Καστοριάς, που επλήγησαν από ισχυρές βροχοπτώσεις και πλημμύρες την περασμένη εβδομάδα.

Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου, έπειτα από εισήγηση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Κασαπίδη και αιτήματος του Δημάρχου Καστοριάς, η περιοχή κηρύσσεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μέχρι τις 22 Φεβρουαρίου 2023, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Με την κήρυξη των τεσσάρων οικισμών της Δ.Ε.  αναμένεται να διατεθούν χρηματοδοτήσεις και μέσα για την αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσαν τα καιρικά φαινόμενα, ώστε να υπάρξουν πλήρεις αποκαταστάσεις των πληττόμενων περιοχών.

Αναλυτικά, η διαδικασία καταγραφής των ζημιών που προκλήθηκαν, αλλά και οι ενέργειες που θα ακολουθήσουν, συζητήθηκαν σε τηλεδιάσκεψη των φορέων της Δυτικής Μακεδονίας με τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργό, αρμόδιο για θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές, Χρήστο Τριαντόπουλο, και τους Γενικούς Γραμματείς, Δημήτρη Σταυριανουδάκη και Δημήτρη Σκάλκου, με τη συμμετοχή του Δημάρχου Καστοριάς κ. Κορεντσίδη.

«Τα αντανακλαστικά του Δήμου Καστοριάς λειτούργησαν πολύ γρήγορα ώστε να κηρυχθεί σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης η Δ.Ε. Αγίων Αναργύρων και να εξασφαλίσουμε τη χρηματοδότηση της αποκατάστασης όλων των ζημιών που προκάλεσε η κακοκαιρία. Τις επόμενες ημέρες οι υπηρεσίες του Δήμου θα συγκεντρώσουν όλα τα στοιχεία που ζητήθηκαν από το Υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου άμεσα να ξεκινήσουν οι εργασίες», σημείωσε αμέσως μετά την τηλεδιάσκεψη ο κ. Κορεντσίδης.

*Φωτ. αρχείου

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το ιαπωνικό ένδυμα που συνδέει τον Φρέντι Μέρκιουρι και τους Τζεντάι
Mια συλλογή από κιμονό, τα οποία φορέθηκαν από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες της ψυχαγωγίας παρουσιάζεται στην πόλη Νταντί στη Σκωτία
Το ιαπωνικό ένδυμα που συνδέει τον Φρέντι Μέρκιουρι και τους Τζεντάι