Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Έκτακτο ΕΜΥ για καταιγίδες - Προειδοποίηση Αρναούτογλου για Θεσσαλονίκη

Αναμένονται κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις, ισχυροί άνεμοι και μεγάλη συχνότητα κεραυνών

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται από το βράδυ της Κυριακής μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας σε μεγάλο μέρος της χώρας. H ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού προειδοποιώντας για την αλλαγή του καιρού.

Πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από σήμερα το βράδυ έως και τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη βόρεια και κεντρική Ελλάδα, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ριπαίους ανέμους κατά τη διάρκεια των φαινομένων.

Πιο αναλυτικά:

Από σήμερα το βράδυ (04-09-2022) μέχρι και τις πρωινές ώρες της Δευτέρας (05-09-2022) ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στη δυτική και κεντρική Μακεδονία.

Αύριο Δευτέρα (05-09-2022) τα ισχυρά φαινόμενα θα επηρεάσουν από τις πρώτες πρωινές ώρες τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και βαθμιαία τη βόρεια Εύβοια, τη Βοιωτία και τη Φθιώτιδα. Τα φαινόμενα σταδιακά από το μεσημέρι και από τα βόρεια θα εξασθενήσουν.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την εξέλιξη του καιρού στα τακτικά και έκτακτα δελτία καιρού, στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr) και το λογαριασμό της ΕΜΥ στο twitter (@EMY_HNMS).

Δείτε την πρόγνωση από τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ

Σημειώνεται ότι προειδοποίηση για μπόρες και καταιγίδες αύριο Δευτέρα, έχει απευθύνει και ο Σάκης Αρναούτογλου.

«Προσοχή στα κατά τόπους έντονα καιρικά φαινόμενα την Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου σε αρκετές περιοχές κυρίως της Μακεδονίας (συμπεριλαμβανομένης και της πόλης της Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια της νύχτας της Κυριακής προς τις πρωινές ώρες της Δευτέρας) αλλά και της Θεσσαλίας, και πιο τοπικά της βόρειας Στερεάς και της Πελοποννήσου ενώ ενίσχυση θα παρουσιάσουν οι βοριάδες στο Αιγαίο ρίχνοντας τη υδράργυρο κάτω από τους 30 βαθμούς Κελσίου στις περισσότερες περιοχές της χώρας εκτός από τα δυτικά!», αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του.

«Οσο πιο κοντά στις σκούρες κυρίως αποχρώσεις βρίσκεται η περιοχή που σας ενδιαφέρει τόσο μεγαλύτερη η πιθανότητα να εκδηλωθούν βροχές ή καταιγίδες αλλά να είναι και ισχυρές, οπότε και δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να δημιουργήσουν και προβλήματα!! Το ανοιχτό γαλάζιο υποδηλώνει μικρότερη εως πολύ μικρότερη αλλά υπαρκτή πιθανότητα για πολύ πιο τοπικά και σχετικα πιο εξασθενημένα φαινόμενα!», προσθέτει αναφερόμενος στο σχετικό γραφικό:

Οσο πιο κοντά στις σκούρες κυρίως αποχρώσεις βρίσκεται η περιοχή που σας ενδιαφέρει τόσο μεγαλύτερη η πιθανότητα να εκδηλωθούν βροχές ή καταιγίδες αλλά να είναι και ισχυρές, οπότε και δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να δημιουργήσουν και προβλήματα!! Το ανοιχτό γαλάζιο υποδηλώνει μικρότερη εως πολύ μικρότερη αλλά υπαρκτή πιθανότητα για πολύ πιο τοπικά και σχετικα πιο εξασθενημένα φαινόμενα!

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βελόπουλος για Φλώρο: Όσοι ψηφίσατε το γάμο ομοφυλοφίλων δίνετε λαβή σε ακραίους
Συνοδεία της φρουράς της Βουλής απομακρύνθηκε ο ανεξάρτητος βουλευτής, μετά την επίθεση στον Γραμμένο στη Ελληνικής Λύσης
Βελόπουλος για Φλώρο: Όσοι ψηφίσατε το γάμο ομοφυλοφίλων δίνετε λαβή σε ακραίους