Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Μαρουσάκης: Αλλάζει ο καιρός μέσα σε λίγες ώρες - Πότε έρχονται επικίνδυνες βροχές

Με έντονα αλλά και επικίνδυνα καιρικά σκαμπανεβάσματα θα υποδεχτούμε τον Οκτώβρη

Με έντονα αλλά και επικίνδυνα καιρικά σκαμπανεβάσματα θα υποδεχτούμε τον Οκτώβρη στη χώρα μας μιας και από την έντονη ζέστη και την υγρασία, θα οδηγηθούμε στους επικίνδυνους ανέμους και τις καταιγίδες, όπως προειδοποιεί ο μετεωρολόγος Κλέραχος Μαρουσάκης με ανάρτησή του στη σελίδα του στο Facebook. Όπως αναφέρει μια νέα πολύ θερμή αέρια μάζα θα "εκτοξεύσει" τον υδράργυρο το Σάββατο όπου είναι και η πρώτη ημέρα του Οκτώβρη σε καθαρά καλοκαιρινά επίπεδα. Προειδοποιεί όμως για  υγρασία και για αρκετά πυκνές ομίχλες. 

Και αφού ο καιρός θα μας οδηγήσει στις παραλίες την πρώτη ημέρα του Οκτώβρη, την Κυριακή θα κάνει στροφή 180° για να οδηγηθούμε σε επικίνδυνες καταιγίδες αλλά και επικίνδυνους βοριάδες, γράφει ο μετεωρολόγος. 

Διαβάστε ολόκληρη την ανάρτηση

ΠΟΔΑΡΙΚΟ ΤΟΥ ΟΚΤΩΒΡΗ ΜΕ ΠΟΛΛΗ ΖΕΣΤΗ, ΥΓΡΑΣΙΑ ΚΑΙ ΟΜΙΧΛΕΣ

Και αν νομίζουμε ότι το Καλοκαίρι "παρέδωσε" τα όπλα για φέτος, η καιρική εξέλιξη των επόμενων ημερών θα μας διαψεύσει.

Και αυτό γιατί μια νέα πολύ θερμή αέρια μάζα θα "εκτοξεύσει" τον υδράργυρο το Σάββατο όπου είναι και η πρώτη ημέρα του Οκτώβρη σε καθαρά καλοκαιρινά επίπεδα. Έτσι λοιπόν το Σάββατο προς τα κεντρικά, ανατολικά και νότια γεωγραφικά διαμερίσματα θα πρέπει να δούμε θερμοκρασίες το μεσημέρι κοντά στους 33° με 35°, τοπικά δε ίσως και λίγο παραπάνω.

Η ημέρα όμως έχει μικρύνει αρκετά και ο παράγοντας αυτός σε συνδυασμό με τους νοτιάδες που θα φυσούν θα ανεβάσουν σημαντικά και την υγρασία.

Έτσι λοιπόν μέσα στο Σάββατο θα συναντήσουμε και αρκετά πυκνές ομίχλες κυρίως προς τα ανατολικά και νότια και με έμφαση τη θαλάσσια έκταση του Αιγαίου αλλά και χερσαία τμήματα που βρέχονται από αυτό και θα πρέπει να δείξουμε την απαιτούμενη προσοχή στις μετακινήσεις μας.

Η εξέλιξη που μόλις περιγράψαμε απεικονίζεται στους πρώτους δύο χάρτες του προγνωστικού μας μοντέλου.

1.jpg
2.jpg

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ - ΑΝΕΜΟΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ

Και αφού ο καιρός θα μας οδηγήσει στις παραλίες την πρώτη ημέρα του Οκτώβρη, την Κυριακή θα κάνει στροφή 180° για να οδηγηθούμε σε επικίνδυνες καταιγίδες αλλά και επικίνδυνους βοριάδες.

Πιο συγκεκριμένα η αλλαγή αυτή θα ξεκινήσει μέσα στη νύχτα του Σαββατού προς την Κυριακή και από τα δυτικά και βόρεια με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές και επικίνδυνες καταιγίδες αλλά και τους πολύ ισχυρούς βορειοδυτικούς ανέμους. Μέχρι το τέλος της Κυριακής τα φαινόμενα αυτά θα έχουν επηρεάσεις αρκετές περιοχές από την Πελοπόννησο και πιο βόρεια με ταυτόχρονη βελτίωση του καιρού και από τα δυτικά.

Έτσι λοιπόν τη Δευτέρα θα μας μείνουν κυρίως οι πολύ δυνατοί βοριάδες προς τα ανατολικά και νότια με τον υδράργυρο να επανέρχεται σε πιο συμβατά με την εποχή επίπεδα και κάποιες λίγες βροχές να επιμένουν προς τα ανατολικά και βόρεια.

Από τον τρίτο μέχρι και τον όγδοο χάρτη που συνοδεύουν την ανάλυσή μας, απεικονίζεται η πορεία των βροχοπτώσεων αλλά και η εξέλιξη των ανέμων που θα συνοδεύουν αυτή την απότομη καιρική μεταβολή.

Δείχνουμε την απαιτούμενη προσοχή και παραμένουμε συνεχώς ενημερωμένοι.

Καλό υπόλοιπο ημέρας σε όλες και σε όλους!

3.jpg
4.jpg
5.jpg
6.jpg
7.jpg

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ