Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Οικονόμου: Θέμα τιμής η δημοσιοποίηση τον ονομάτων όσων βίασαν τη 12χρονη (VIDEO)

«Είναι ένας βιαστής» για τον οποίο «πρέπει να εξαντληθεί η αυστηρότητα της ελληνικής δικαιοσύνης», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Να δοθούν στη δημοσιότητα τα ονόματα όσων βίασαν ή είχαν σκοπό να βιάσουν το 12χρονο κορίτσι που εξέδιδε ο 53χρονος στον Κολωνό ζήτησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου. Τόνισε μάλιστα ότι αυτό είναι υποχρέωση της Πολιτείας.

«Είναι υποχρέωση της Πολιτείας, μέσα στα νομικά όρια που διαθέτει, να δοθούν στη δημοσιότητα τα ονόματα όσων είχαν πάρει σειρά για βιάσουν το παιδί. Είναι θέμα τιμής του νομικού πολιτισμού», είπε ο Γιάννης Οικονόμου μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» στον ΑΝΤ1, το πρωί της Τρίτης, όταν η πρώτη ερώτηση που δέχτηκε ήταν για τη φρικιαστική υπόθεση στον Κολωνό.

Αναλυτικά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε: «Αυτός ο άνθρωπος ήταν ένας εγκληματίας. Με φρικτές και αποτρόπαιες πράξεις. Και όλοι αυτοί που παίρνανε σειρά για να κακοποιήσουν αυτό το 12χρονο παιδί. Είναι υποχρέωση της ελληνικής πολιτείας, είναι θέμα τιμής του νομικού μας πολιτισμού η δημοσιοποίηση των ονομάτων όσων εμπλέκονται στην υπόθεση. Είναι πιθανόν όπως ‘πέσαμε από τα σύννεφα’ για τον συγκεκριμένο άνδρα, να πέσει και για άλλους».

«Ήταν ένας από τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας, έπαυσε να είναι από την πρώτη στιγμή που δημοσιοποιήθηκε η υπόθεση» δήλωσε ο Γιάννης Οικονόμου.

Σχετικά με το εάν το ότι υπήρξε μέλος του κόμματός κλονίζει την εμπιστοσύνη των πολιτών αναφέρει: «Ένας εγκληματίας, έτυχε να είναι μέλος ενός κόμματος. Έχουμε οικογένειες, έχουμε παιδιά, δεν περνά το μυαλό μου ότι μπορεί να υπάρχει οποιαδήποτε ανοχή επειδή αυτός ο τύπος πέρασε από τη Νέα Δημοκρατία; Είναι δυνατόν να γίνονται τέτοιοι συνειρμοί; Είναι απαράδεκτο να γίνονται συνειρμοί βιαστών με στελέχη της Νέας Δημοκρατίας» και συνέχισε λέγοντας πως «αρνούμαι να μπω σε διαδικασία αντιπαράθεσης για αυτό το θέμα, μα την Παναγία. Είναι ένας βιαστής ο οποίος πρέπει να εξαντληθεί η αυστηρότητα της ελληνικής δικαιοσύνης. Κάπου πρέπει να υπάρχει ένα όριο. Καμία ανοχή στους παιδεραστές».

«Οι 213 οι οποίοι είχαν πάρει σειρά να βιάσουν το κορίτσι πρέπει να αποκαλυφθούν ένας-ένας. Γιατί μπορεί να είναι ένας άνθρωπος που συναντάς το πρωί που πας να πάρεις καφέ το πρωί», είπε σοκαρισμένος ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Όσον αφορά το ζήτημα της ακρίβειας και τον πληθωρισμό ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ανέφερε: «Μιλάμε για ένα πρόβλημα πολύ μεγάλο, δεν οφείλεται στη χώρα αλλά τις επιπτώσεις του τις βιώνουμε εδώ. Τα εργαλεία δεν είναι ανεξάντλητα για να μπορέσει να μηδενιστεί το πρόβλημα αυτό. Προσπαθούμε να μετριάσουμε τις επιπτώσεις της ακρίβειας στη ζωή των πολιτών».

Για την επιδότηση στο πετρέλαιο κίνησης ανέφερε: «Οι πόροι δεν είναι ανεξάντλητοι, έτσι προκρίθηκε να ενισχυθεί το πετρέλαιο θέρμανσης. Δεν μπορεί κανείς να υποτιμήσει τις αλλαγές που έχουν υπάρξει στο μεσοδιάστημα. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάτι στο τραπέζι, όμως έχουμε δείξει ότι ως κυβέρνηση δεν αντιδρούμε σπασμωδικά και παρατηρούμε την αγορά και χρησιμοποιούμε τα διαθέσιμα μέτρα».

Σχετικά με τα εθνικά θέματα, ο Γιάννης Οικονόμου, τόνισε ότι δεν θα δούμε άμεσα επέκταση των χωρικών υδάτων νότια της Κρήτης στα 12 ν.μ. όχι γιατί υπάρχει ο φόβος της αντίδρασης της Τουρκίας, αλλά γιατί δεν υπάρχει κάποιος άμεσος σχεδιασμός για αυτό.

Πηγή: ant1news.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΗΠΑ: Κύμα διαδηλώσεων σε πανεπιστήμια για την Παλαιστίνη - Από Κολούμπια μέχρι Χάρβαρντ
Το κίνημα των φοιτητών μεγαλώνει και θυμίζει τις αντιπολεμικές διαδηλώσεις του ‘68 για το Βιετνάμ
ΗΠΑ: Κύμα διαδηλώσεων σε πανεπιστήμια για την Παλαιστίνη - Από Κολούμπια μέχρι Χάρβαρντ