Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Επισκέψεις στα σχολεία από το Κινητό Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης - Ανακύκλωσης

Αρχή από τα σχολεία του Δήμου Ραφήνας - Πικερμίου

Το σύγχρονο Κινητό «Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανακύκλωσης» της ΤΕΧΑΝ και της ΑΒ Βασιλόπουλος μεταφέρει το μήνυμα της ανακύκλωσης σε παιδιά και νέους σε όλη την Ελλάδα, με έναν πρωτότυπο και διαφορετικό τρόπο.

O πρώτος του σταθμός για τη νέα σχολική χρονιά είναι o Δήμος Ραφήνας Πικερμίου. Συγκεκριμένα, για το χρονικό διάστημα από τις 3 έως και τις 9 Οκτωβρίου, το Κινητό Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης & Ανακύκλωσης βρίσκεται στο Δημοτικό Parking Μάντικα στη Ραφήνα, ενώ από τις 10 έως και τις 14 Οκτωβρίου θα βρίσκεται στη Δημοτική ενότητα Πικερμίου.

1_texan-ab_vassilopoulos_dimos_rafinas.jpg
TEXAN-AB VASSILOPOULOS_ΔΗΜΟΣ ΡΑΦΗΝΑΣ (δεξιά προς αριστερά): η κα Ελένη Προβίδη, , VP Legal & Public Affairs, Head of Sustainability, της ΑΒ Βασιλόπουλος, Δήμαρχος Ραφήνας - Πικερμίου, κ. Ευάγγελος Μπουρνούς
2_texan-ab_vassilopoulos_dimos_rafinas.jpg
TEXAN-AB VASSILOPOULOS_ΔΗΜΟΣ ΡΑΦΗΝΑΣ: ο  Δήμαρχος Ραφήνας - Πικερμίου, κ. Ευάγγελος Μπουρνούς

Γιορτάζοντας την έναρξη των εκπαιδευτικών δράσεων του Διώροφου Λεωφορείου της Ανακύκλωσης,  την Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου,  πραγματοποιήθηκε εκδήλωση, στην οποία παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Ραφήνας - Πικερμίου, κ. Ευάγγελος Μπουρνούς,  η κα Ελένη Προβίδη, VP Legal & Public Affairs, Head of Sustainability της ΑΒ Βασιλόπουλος, καθώς και μαθητές από σχολεία του Δήμου μαζί με συνοδούς δασκάλους τους.

Καθημερινά μαθητές, εκπαιδευτικοί, πολίτες και φορείς επισκέπτονται το «Κινητό Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης & Ανακύκλωσης», εκπαιδεύονται μέσα από μια διαδραστική παρουσίαση με προβολή video. Επιπλέον, στο 1ο επίπεδο του λεωφορείου μπορούν ανακυκλώνουν πλαστικές και μεταλλικές συσκευασίες στο υπερσύγχρονο μηχάνημα ανταποδοτικής ανακύκλωσης, συνειδητοποιώντας με τον καλύτερο τρόπο τα οφέλη της ανακύκλωσης.

Το Κινητό Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης & Ανακύκλωσης, έχει ξεκινήσει την πορεία του για όλη την Ελλάδα από τον Απρίλιο του 2018 και έως τώρα έχει λειτουργήσει σε περισσότερα από 50 σημεία πανελλαδικά, όπως σε Δήμους, παραλίες, κατασκηνώσεις και σε πολλές περιοχές της Αττικής, αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδας, εκπαιδεύοντας συνολικά περισσότερα από 27.000 παιδιά. Η αποδοχή των πολιτών, αλλά κυρίως της μαθητικής και εκπαιδευτικής κοινότητας έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία. Στόχος είναι να συνεχίσει το ταξίδι του μηνύματος της ανακύκλωσης, καλώντας όλη την Ελλάδα να ανακυκλώσει, να εκπαιδευτεί μέσα από ειδικά σχεδιασμένο οπτικοακουστικό υλικό και να αποκτήσει γνώση για την ανακύκλωση και την προστασία του περιβάλλοντος!

…γιατί τα παιδιά και το περιβάλλον είναι το μέλλον του κόσμου!

5_texan-ab_vassilopoulos_dimos_rafinas.png
4_texan-ab_vassilopoulos_dimos_rafinas.png

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ποιος επιτέθηκε στον Παπακαλιάτη: «Κλέβει ιδέες, σκηνές, τώρα και… φωτογραφίες»
«Τώρα για τον δεύτερο κύκλο των επεισοδίων σου κλέβεις και τις promo φωτογραφίες της ταινίας; Τζήζας πια!»
Ποιος επιτέθηκε στον Παπακαλιάτη: «Κλέβει ιδέες, σκηνές, τώρα και… φωτογραφίες»