Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Είχε κωδική ονομασία ο 53χρονος - Σε εφαρμογή ανέβαζε το υλικό της φρίκης

Φέρεται να είχε δεχθεί 213 τηλεφωνικές κλήσεις από εν δυνάμει παιδοβιαστές

Ο Ηλίας Μίχος φέρεται να είχε φτιάξει προφίλ σε chat γνωριμιών με το υλικό του 12χρονου παιδιού που κατηγορείται ότι βίαζε και εκπόρνευε. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για το Blindchat.gr, με τον λογαριασμό να τον διαχειρίζεται ο ίδιος.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, ο Μίχος είχε δεχτεί, μέσω της συγκεκριμένης εφαρμογής, στην οποίο αναρτούσε φωτογραφίες της 12χρονης, 213 τηλεφωνικές κλήσεις από εν δυνάμει παιδοβιαστές. Ο 42χρονος Γιάννης Σοφιανίδης που συνελήφθη επίσης κατηγορείται ότι ήταν ένας από τους βιαστές του παιδιού και καταχωρημένος στο κινητό της ως «πελάτης».

Το Blindchat δημιουργήθηκε το 2013, με στόχο την παροχή υπηρεσιών «τυφλών ραντεβού» σε εκείνους που επιθυμούν να γνωρίσουν άλλα άτομα χωρίς να αποκαλυφθεί πλήρως η ταυτότητα τους. Πρόκειται για μια online πλατφόρμα για ανώνυμο chat με άντρες και γυναίκες από όλη την Ελλάδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εγγραφή και η δημιουργία λογαριασμού είναι προαιρετική. Στην αρχική σελίδα, οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να διαλέξουν αν επιθυμούν να μιλήσουν με άντρες ή γυναίκες, ενώ στη συνέχεια δηλώνουν τις προτιμήσεις τους σχετικά με την τοποθεσία και την ηλικία των συνομιλητών τους.

Σε ότι αφορά τα θέματα ασφαλείας, δίνεται η δυνατότητα αναφοράς του συνομιλητή, αν ο τελευταίος θεωρείται ότι υπήρξε προσβλητικός ή είπε ψέματα σχετικά με το φύλο και είχε σκοπό εξαπάτησης. Η εφαρμογή εξετάζει τη συμπεριφορά του χρήστη και αν το κρίνει αναγκαίο, τον αποκλείει από το Blindchat. Σύμφωνα με την εφαρμογή, οι υπηρεσίες της απευθύνονται αποκλειστικά σε ενήλικες.

Η κωδική ονομασία του 53χρονου για τους 213 πελάτες

Καλά κρυμμένες τις αρρωστημένες ορέξεις του είχε ο 53χρονος που κατηγορείται ως βιαστής και μαστροπός της 12χρονης από τον Κολωνό.

Προέβαλε την βιτρίνα του θεοσεβούμενου οικογενειάρχη, του ενεργού πολίτη, του φιλάνθρωπου επιχειρηματία ώστε να μπορεί να δρα χωρίς να κινήσει την υποψία κανενός τόσο στον Κολωνό όσο και αλλού. Ήθελε, μάλιστα, να τον αποκαλούν με ένα συγκεκριμένο χαρακτηρισμό στο διαδίκτυο για να μην εντοπιστεί.

Στα ψεύτικα προφίλ που ο ίδιος ο 53χρονος είχε δημιουργήσει για το ανήλικο κορίτσι, το παιδί δέχονταν απανωτά αιτήματα από άντρες, ακόμα και από ζευγάρια.

Ο κατηγορούμενος ήθελε οι 213 άντρες που βρίσκονταν στη λίστα αναμονής για να βιάσουν το κοριτσάκι, να τον αποκαλούν «ψηλό». Στο dark web, που ο ίδιος είχε φτιάξει η 12χρονη, λάμβανε κλειδωμένα μηνύματα με ψευδώνυμα και κωδικούς.

Ο 53χρονος δεν δίσταζε σε κάθε του δημόσια εμφάνιση, να πλασάρει την εικόνα του θεοσεβούμενου οικογενειάρχη. Παρουσιαζόταν ως φιλάνθρωπος επιχειρηματίας και έκανε δωρεές. Εμφανίζονταν ως ένας άνθρωπος με ενδιαφέροντα και ευαισθησίες, με πολιτική δράση και υψηλές διασυνδέσεις. Έχτιζε με προσεκτικά βήματα το προφίλ του, για να κρύβει την σκοτεινή και αρρωστημένη πλευρά του.

Τον τελευταίο μήνα ο κατηγορούμενος, και ενώ είχε μπει στο μικροσκόπιο των Αρχών, φαίνεται πως έπαιρνε μέτρα προφύλαξης. Είχε προηγηθεί σύμφωνα με τις καταγγελίες της γιαγιάς της 12χρόνης η προσπάθεια της συζύγου του 53χρονου να δωροδοκήσει την οικογένεια για να μην προβούν σε καταγγελίες.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ