Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Γιώργος Κιμούλης: Άκυρη κρίθηκε η απόλυσή του από το ΚΘΒΕ

Ποια είναι τα ποσά που θα λάβει ο ηθοποιός σύμφωνα με την δικαστική απόφαση - Από ποιους άλλους εμπλεκόμενους στην υπόθεση θα διεκδικήσει χρήματα

Ο Γιώργος Κιμούλης θα λάβει τελικά την συμφωνημένη μέσω συμβολαίου αμοιβή του για τις καλλιτεχνικές υπηρεσίες που επρόκειτο να προσφέρει το 2021 στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος αλλά τελικά ματαιώθηκαν μετά τις καταγγελίες για άσκηση λεκτικής και σωματικής βίας σε βάρος γυναικών συναδέλφων του. Σύμφωνα με τη σχετική δικαστική απόφαση που εκδόθηκε σήμερα, το ΚΘΒΕ υποχρεούται να καταβάλει στον ηθοποιό το σύνολο της αμοιβής που όριζε το συμβόλαιό του μαζί με το ποσό των 5000 ευρώ για ηθική βλάβη.

Η συνεργασία του Γιώργου Κιμούλη με την κρατική θεατρική σκηνή της συμπρωτεύουσας δρομολογήθηκε το Φθινόπωρο του 2020 και αφορούσε στο ανέβασμα του έργου του Φλοριάν Ζελέρ «Ο πατέρας» στην οποία ο ίδιος θα είχε διπλό ρόλο, σκηνοθέτη και ηθοποιού. Οι δύο πλευρές είχαν συνυπογράψει συμβόλαιο και η πρεμιέρα της παράστασης είχε προγραμματιστεί για τον Φεβρουάριο του 2021.

Τους επόμενους μήνες ήρθαν τα μέτρα κατά του κορωνοϊού, που έκλεισαν τις θεατρικές σκηνές, αλλά και οι καταγγελίες ηθοποιών εναντίον του που έκαναν λόγω για λεκτική και σωματική βία. Το πρώτο σοκ των καταγγελιών ακολούθησε η δήλωση του ΚΘΒΕ περί επανεξέτασης της συνεργασίας τους και λίγο αργότερα ήρθε η ανακοίνωση της διακοπής της. Τότε, βέβαια, ο διευθυντής του ΚΘΒΕ, Νίκος Κολοβός, είχε εξηγήσει πως είναι πολύ δύσκολο να σπάσει ένα τέτοιο συμβόλαιο. Εν τέλει αποδείχτηκε πως είχε δίκιο καθώς το δικαστήριο δικαίωσε, σε πρώτο βαθμό τουλάχιστον, τον ηθοποιό.

Αυτή ήταν η πρώτη από μια σειρά δικαστικών μαχών που πρόκειται να δώσει ο γνωστός ηθοποιός και αφορούν στις σημαντικές οικονομικές και ηθικές βλάβες που υπέστη εξαιτίας της εμπλοκής του ονόματός του στην υπόθεση του #MeToo. Όπως έχει προαναγγείλει, μέσω του δικηγόρου του Βασίλη Καπερνάρου, έχει κάνει επίσης αγωγές κατά των ηθοποιών Ζέτας Δούκα, Δώρας Χρυσικού και Νίκου Ψαρρά αλλά και του ΣΕΗ, διεκδικώντας τα ποσά των 250.000, 125.000, 125.000 και 250.000 αντίστοιχα, για ηθική βλάβη.

Πηγή: protothema.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ   

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χρηστίδης: Οι εκκλησίες δεν έχουν ανάγκη τον κ. Βελόπουλο για πορτιέρη
«Τα χτεσινά λόγια του κ. Βελόπουλου δείχνουν ότι επί της ουσίας η στάση του εμφορείται μόνο από μικροκομματικά οφέλη» δήλωσε ο κ. Χρηστίδης
Χρηστίδης: Οι εκκλησίες δεν έχουν ανάγκη τον κ. Βελόπουλο για πορτιέρη