Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Βόλος: Συγκέντρωση και πορεία για το Βασίλη Μάγγο - Το ξέσπασμα του πατέρα του

Ξέσπασμα από τον πατέρα του 27χρονου που έχασε τη ζωή του ένα μήνα μετά τον καταγγελόμενο ξυλοδαρμό του από αστυνομικούς

Μαζική συγκέντρωση και πορεία πραγματοποίησαν σήμερα το μεσημέρι, στον Βόλο, μέλη συλλογικοτήτων από όλη τη χώρα, ενόψει της δίκης τριών αστυνομικών, την ερχόμενη Παρασκευή 21 Οκτωβρίου για την υπόθεση ξυλοδαρμού του 27χρονου Βασίλειου Μάγγου, στις 14 Ιουνίου 2020, κατά τη διάρκεια κινητοποίησης στην οποία συμμετείχε. 

Το παρών στη συγκέντρωση που έγινε στην Πλατεία Ελευθερίας και της πορείας που ακολούθησε σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, έδωσε ο Γιάννης Μάγγος, πατέρας του νεαρού, που έφυγε από τη ζωή, ένα μήνα αργότερα από πνευμονικό οίδημα.

Ο πατέρας του Βασίλειου Μάγγου, αλλά και οι διαδηλωτές έκαναν λόγο για συγκάλυψη της υπόθεσης θανάτου του, καταγγέλλοντας ότι “δύο εισαγγελείς υποβίβασαν την υπόθεση, στέλνοντας στα μαλακά, τρεις μόνο αστυνομικούς και όχι όλους”. Ο ίδιος χαρακτήρισε “απαράδεκτο” το γεγονός ότι η μήνυση που υπέβαλε με την σύζυγό του, δεν θα φτάσει ποτέ, να εκδικασθεί.

“Δυστυχώς, οι δύο εισαγγελείς που απέρριψαν τις ενστάσεις μας, μετατρέπουν εμάς τους γονείς, από κατήγορους σε απλούς μάρτυρες μιας δίκης παρωδία, στην οποία το ίδιο το κράτος δικάζει τον εαυτό του. Εγώ το θεωρώ ιεροσυλία” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Να σημειωθεί πως συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί και την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου, στις 9 το πρωί στα Δικαστήρια Βόλου, με το Συντονιστικό Συλλογικοτήτων Βόλου να απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής.

Πηγή: ertnews

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ σε παιδιά κάτω των 13 σε πόλη στη Γαλλία
Κάθε ανήλικος ηλικίας κάτω των 13 ετών δεν θα μπορεί, χωρίς να συνοδεύεται από έναν ενήλικο, να κυκλοφορεί από τις 23.00 έως τις 06.00 σε δημόσιους...
Απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ σε παιδιά κάτω των 13 σε πόλη στη Γαλλία
Η επικίνδυνη ασθένεια που απειλεί όσους ξεχνούν να βουρτσίζουν τα δόντια τους
Ένας καθηγητής του Χάρβαρντ μιλά για τον κίνδυνο σοβαρών ασθενειών που διατρέχουν όσοι αμελούν τη στοματική τους υγιεινή
Η επικίνδυνη ασθένεια που απειλεί όσους ξεχνούν να βουρτσίζουν τα δόντια τους