Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Μήνυμα από το 112 σε Κάρπαθο και Κάσο - Πάνω από 453 κλήσεις για την Κρήτη

Αναμένονται σφοδρές βροχοπτώσεις και πλημμύρες - Σε ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός - Η ενημέρωση της Πυροσβεστικής

Αγωνία επικρατεί για τα έντονα καιρικά φαινόμενα που επελαύνουν σε περιοχές της χώρας, με την Κρήτη να έχει υποστεί σημαντικές καταστροφές. Λόγω των σφοδρών βροχοπτώσέων ένας 50χρονος έχασε τη ζωή του στην Αγία Πελαγία, ενώ μία γυναίκα εξακολουθεί να αγνοείται.

Οι προβλέψεις αναφέρουν πως τις επόμενες ώρες τα ακραία καιρικά φαινόμενα θα χτυπήσουν τα Δωδεκάνησα, με τους κατοίκους να προετοιμάζονται για τη θεομηνία.

Λίγο μετά τις 18:00 το 112 εστάλη στους κατοίκους της Καρπάθου και της Κάσου, ενημερώνοντάς τους για τα έντονα φαινόμενα που θα πλήξουν την περιοχή τους.
 

 

Η ενημέρωση της Πυροσβεστικής

Συνεχίζονται τα έντονα καιρικά φαινόμενα στην Κρήτη προκαλώντας εκτεταμένες καταστροφές. Ενδεικτικό του μεγέθους της κακοκαιρίας είναι το γεγονός ότι σε μία μόλις ώρα η Πυροσβεστική δέχθηκε πάνω από 453 κλήσεις, ενώ παράλληλά ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε αυξημένη επιφυλακή.

Σε δηλώσεις προχώρησε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Γιάννης Αρτοποιός, αναφορικά με τα ακραία καιρικά φαινόμενα στην Κρήτη.

Τόνισε ότι όλες οι δυνάμεις βρίσκονται σε εγρήγορση. Επιβεβαίωσε πως οι πυροσβεστικές δυνάμεις ανέσυραν έναν άνδρα 50 ετών χωρίς τις αισθήσεις του από ΙΧ στην ακτή της Αγίας Πελαγίας και ακόμη απεγκλωβίστηκαν σώες δύο γυναίκες στη Λυγαριά.

Επιπλέον, 30 άτομα μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία σε Ηράκλειο και Λασίθι. Μέχρι στιγμής, δεν έχουν αναφερθεί άλλοι αγνοούμενοι, πέρα από τη γυναίκα στην Αγία Πελαγία.

Το φαινόμενο, όπως μεταδίδει ο κ. Αρτοποιός έχει μετατοπιστεί στην ανατολική Κρήτη και έχουν ήδη εκδηλωθεί βροχοπτώσεις σε Κάρπαθο και Κάσο.

Σε αυξημένη ετοιμότητα βρίσκονται οι δυνάμεις της πυροσβεστικής σε Ρόδο, Κάρπαθο, Κάσο και Καστελόριζο, για ενδεχόμενη εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων.

Σε ό,τι αφορά ειδικότερα στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα, το κέντρο επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας επικοινώνησε από εχθές, Παρασκευή, με τις Περιφέρειες και όλους τους Δήμους των περιοχών αυτών, τηρώντας όλα τα σχετικά πρωτόκολλα. Στο πλαίσιο αυτής της επικοινωνίας, μετά από σχετική διαβούλευση με την Περιφέρεια Κρήτης, όλα τα φαράγγια στο νησί έκλεισαν προληπτικά από εχθές.

Ταυτόχρονα, ενημερώθηκαν όλες οι αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις από την εκδήλωση τυχόν έντονων καιρικών φαινομένων.

Αυτή τη στιγμή το φαινόμενο φαίνεται ότι έχει μετατοπιστεί στην ανατολική Κρήτη και ήδη εκδηλώνονται βροχοπτώσεις σε Κάρπαθο και Κάσο. Σε αυξημένη ετοιμότητα για τυχόν εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων βρίσκονται όλες οι δυνάμεις σε Ρόδο, Κάρπαθο, Κάσο και Καστελόριζο. 

Πηγή: protothema.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ημερίδα με τίτλο «Βία στην οικογένεια και ψυχική υγεία» από τον δήμο Θεσσαλονίκης
Θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024, στις 10.00 π.μ. στην Αίθουσα «Μανώλης Αναγνωστάκης» του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης 
Ημερίδα με τίτλο «Βία στην οικογένεια και ψυχική υγεία» από τον δήμο Θεσσαλονίκης
Θεσσαλονίκη: Έρχεται τριήμερη Έκθεση για τους λάτρεις του αυτοκινήτου (ΦΩΤΟ)
Για τρεις ολόκληρες μέρες ο πολυχώρος της Helexpo θα φιλοξενήσει το event της φετινής άνοιξης για το αυτοκίνητο από τη VAG Comment
Θεσσαλονίκη: Έρχεται τριήμερη Έκθεση για τους λάτρεις του αυτοκινήτου (ΦΩΤΟ)
Άρης: Επιμένει για τελικό με κόσμο - «8.000 για κάθε ομάδα» ζητά ο Καυρπίδης
O Θόδωρος Καρυπίδης, ανέφερε ότι ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας πρέπει να γίνει -βάσει προκήρυξης- στο Πανθεσσαλικό και με 8.000 κόσμο για κάθε ομάδα.
Άρης: Επιμένει για τελικό με κόσμο - «8.000 για κάθε ομάδα» ζητά ο Καυρπίδης