Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Πολίτης «μπούκαρε» στη ΔΟΥ Παλλήνης και τα έκανε «γυαλιά-καρφιά» (VIDEO)

Επειδή του είχαν παγώσει τους λογαριασμούς - «Κινδυνεύουμε», λέει εφοριακός

Αναστάτωση προκλήθηκε χθες, το πρωί της Τρίτης, στη ΔΟΥ Παλλήνης, καθώς ένας πολίτης βγήκε εκτός εαυτού επειδή του είχαν παγώσει τους λογαριασμούς.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού «OPEN», ένας φορολογούμενος προσήλθε στη ΔΟΥ Παλλήνης, χθες το πρωί της Τρίτης, καθώς είχε κάποιες οφειλές και του είχαν δεσμεύσει τα χρήματα από τους τραπεζικούς λογαριασμούς. Φτάνοντας στο γκισέ εξήγησε στην υπάλληλο της εφορίας, ότι δεν γίνεται να μην μπορεί να παίρνει χρήματα από τον λογαριασμό του, γιατί δεν θα μπορούσε να ζήσει. Η υπάλληλος του εξήγησε ότι δεν είναι εκείνη που παίρνει τις αποφάσεις, για το πάγωμα του λογαριασμού του. Μετά από λίγα λεπτά η κατάσταση κλιμακώθηκε και ο άνδρας άρχισε να χτυπάει και να σπάσει τα τζάμια, να μιλάει άσχημα και με χυδαίο τρόπο στην υπάλληλο της ΔΟΥ Παλλήνης.

 

Η δέσμευση των λογαριασμών γίνεται πλέον αυτόματα τόνισε ο υπάλληλος της ΔΟΥ

Ο κ. Καούκης μίλησε στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό τονίζοντας ότι δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνουν τέτοια περιστατικά. «Ο οφειλέτης ήταν αγανακτισμένος, γιατί του είχαν μπλοκάρει τους λογαριασμούς. Τον τελευταίο καιρό έχει αποστείλει η ΑΑΔΕ αυτόματα μέτρα κατάσχεσης σε αυτούς που έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη και τα έχουν αφήσει χωρίς να δείξουν κάποιο ενδιαφέρον. Τα αναγκαστικά μέτρα κατάσχεσης είναι ότι σου δεσμεύουν την κινητή και την ακίνητη περιουσία και σου μπλοκάρουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς, άρα δεν μπορεί να κάνεις κάποια συναλλαγή μέσω τραπέζης. Του εξήγησε η συνάδελφος του οφειλέτη ότι δεν είναι δικό της θέμα, αλλά έχει γίνει αυτόματα από το σύστημα, αλλά ο πολίτης δεν μπορούσε να το καταλάβει», τόνισε ο κ. Καούκης υπάλληλος της ΔΟΥ Παλλήνης.

«Μην ξεχνάμε ότι ο εφοριακός υπάλληλος είναι ένας κρατικός λειτουργός που εκτελεί τους νόμους, δεν είναι ότι μόνος του αποφασίζει. Δεν είναι ωραίο να έχουμε συμπλοκές πολιτών με εφοριακούς υπαλλήλους. Δυστυχώς έχουμε θρηνήσει και θύματα λόγω τέτοιων συμπλοκών, όπως πέρσι στην Κοζάνη. Βεβαίως κινδυνεύουμε από τέτοια περιστατικά», κατέληξε ο κ. Καούκης.

Δείτε το ρεπορτάζ με το περιστατικό στη ΔΟΥ Παλλήνης:

Πηγή: iefimerida.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μαθητής στην Πάτρα έπαθε ηλεκτροπληξία – Ακούμπησε γυμνό καλώδιο σε σχολείο
Ο 17χρονος μεταφέρθηκε αρχικά στο Νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας» και στη συνέχεια στο Νοσοκομείο του Ρίου το οποίο εφημέρευε
Μαθητής στην Πάτρα έπαθε ηλεκτροπληξία – Ακούμπησε γυμνό καλώδιο σε σχολείο