Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Απεργούν σήμερα γιατροί και νοσηλευτές στα δημόσια νοσοκομεία

Βασικό αίτημα η στελέχωση και χρηματοδότηση των νοσηλευτικών ιδρυμάτων

Απεργιακή κινητοποίηση πραγματοποιούν σήμερα Πέμπτη, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) και η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΓΝΕ) με βασικό αίτημα την στελέχωση και χρηματοδότηση των νοσοκομείων. Την κινητοποίηση τους στηρίζει και η ΑΔΕΔΥ.

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) έχουν προκηρύξει 24ωρη απεργία για την περιφέρεια και στάση εργασίας, από τις 08:00 έως τις 15:00 για την Αττική. Επίσης, προγραμματίζουν συγκέντρωση στην Πλατεία Μαβίλη στις 08:30 και πορεία προς το υπουργείο Υγείας.

Στη Θεσσαλονίκη, από τις 09:00 μέλη της ΕΝΙΘ πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το νοσοκομείο Ιπποκράτειο.

Οι δύο Ομοσπονδίες διαμαρτύρονται για την υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση των νοσοκομείων και ζητούν την επίλυση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων. Επίσης, λένε «όχι στην ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ» και ζητούν, μεταξύ άλλων, χρηματοδότηση των νοσοκομείων, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση των επικουρικών και συμβασιούχων, καθώς και αυξήσεις στους μισθούς των υγειονομικών.

* Φωτογραφία αρχείου

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φονικός καύσωνας στην Ταϊλάνδη: 52 βαθμοί στην Μπανγκόκ - Τουλάχιστον 30 νεκροί
Ο Απρίλιος θεωρείται ο πιο ζεστός και ξηρός μήνας στην Ταϊλάνδη, αλλά φέτος ο καύσωνας επιδεινώθηκε από το Ελ Νίνιο
Φονικός καύσωνας στην Ταϊλάνδη: 52 βαθμοί στην Μπανγκόκ - Τουλάχιστον 30 νεκροί