Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Σάκης Αρναούτογλου: «Κόλλημα» του καιρού – Αντικυκλώνας επηρεάζει την Ελλάδα

Το «αέρινο τείχος» που επηρεάζει τον καιρό ανά την Ευρώπη

Για «αέρινο τείχος» πάνω από την Ευρώπη που επηρεάζει τον καιρό στην Ελλάδα κάνει λόγο ο Σάκης Αρναούτογλου, μιλώντας για «ατμοσφαιρικό μποτιλιάρισμα».

Ειδικότερα, όπως αναφέρει:

«Ασυνήθιστο για την εποχή “Ατμοσφαιρικό Μποτιλιάρισμα” ή  αλλιώς «κόλλημα» του καιρού (ένα Aέρινο τείχος -ΑΝΤΙΚΥΚΛΩΝΑΣ- πάνω απο την κεντρική και νότια Ευρώπη -βλ χάρτη) με εκτεταμένο σχηματισμό “Θόλου Ζέστης” σε αρκετές περιοχές της, έχει παγιδέψει πολύ θερμές βορειοαφρικανικές αέριες μάζες (κιτρινοπορτοκαλί αποχρώσεις) - ανεβάζοντας τον υδράργυρο σε πολύ υψηλά για την περίοδο επίπεδα- διατηρώντας τες εγκλωβισμένες πάνω από την ευρύτερη γεωγραφική μας ζώνη, ενώ παράλληλα κρατά πολύ μακριά τις αξιόλογες - απαραίτητες  πλέον βροχές από την περιοχή μας!

Θα διατηρηθεί και πόσο αυτή η κατάσταση;», αναφέρει ο Σάκης Αρναούτογλου και για μιλά για την εξέλιξη του καιρού μέχρι και τα τέλη περίπου του πρώτου 10ήμερου του Νοέμβρη στο δελτίο καιρού της ΕΡΤ-3. «Κάποιες βροχές θα κινηθούν προς Ιταλία στο πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου και υπάρχουν ενδείξεις για βροχές και στην Ελλάδα προς τις 8 και 10 Νοεμβρίου», αναφέρει ο ίδιος.

Δείτε το δελτίο καιρού της ΕΡΤ.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ