Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Προειδοποίηση Μαρουσάκη: Έρχονται βροχές - Φεύγει το «ατμοσφαιρικό βουνό»

Tέλος στην καλοκαιρία των τελευταίων ημέρων αναμένεται από Παρασκευή

Πλησιάζει το τέλος της ασυνήθιστης καλοκαιρίας για αυτή την περίοδο του χρόνου σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου Κλέαρχου Μαρουσάκη, που προειδοποιεί για κύμα κακοκαιρίας που έρχεται το Σαββατοκύριακο από την κεντρική Ευρώπη και στη χώρα μας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε αρκετά γεωγραφικά διαμερίσματα.

Αναλυτικά στην ανάρτησή του ο Κλέαρχος Μαρουσάκης αναφέρει:

ΤΟ "ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΟ ΒΟΥΝΟ" ΦΕΥΓΕΙ, ΟΙ ΒΡΟΧΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ

Με την "ομπρέλα" καλοκαιρίας να παραμένει εξαπλωμένει σε μεγάλο τμήμα της κεντρικής και νότιας Ευρώπης (πρώτος χάρτης) χαριζοντάς μας ανοιξιάτικες καιρικές συνθήκες, θα οδηγηθούμε μέχρι και την Παρασκευή. Μάλιστα το διήμερο Τετάρτη - Πέμπτη όπου και οι βοριάδες στο Αιγαίο και τα ανατολικά ηπειρωτικά θα υποχωρήσουν αρκετά, θα δούμε θερμοκρασίες κοντά στους 27° με 28° και αν η ημέρα δεν είχε μικρύνει αρκετά ώστε οι ελάχιστες θερμοκρασίες (θερμοκρασίες τη νύχτα και το πρωί) να πέφτουν αρκετά, θα έλεγε κανείς ότι μάλλον στην προχωρημένη Άνοιξη βρισκόμαστε παρά στο προχωρημένο Φθινόπωρο όπως δείχνει το ημερολόγιο. Και πως να μην το ισχυριστεί κανείς αυτό όταν η Κλιματολογία μας θυμίζει ότι οι μέγιστες θερμοκρασίες (θερμοκρασίες το μεσημέρι) που βιώνουμε τις τελευταίες ημέρες είναι κατά 5° με 7° πάνω από τις αναμενόμενες.

Βέβαια όσο και αν εμείς προσπαθούμε να βάλουμε τον καιρό σε "κουτάκια", η Φύση πάντα θα μας θυμίζει ότι είναι χαοτική κι έτσι το αναμενόμενο δεν είναι και απαραίτητα φυσιολογικό. Φυσιολογικό είναι αυτό που η Φύση επιλέγει πέρα από την ανθρώπινη σκέψη, γιατί πολύ απλά ο άνθρωπος προσεγγίζει τα φυσικά φαινόμενα μη γνωρίζοντας απόλυτα τις φυσικές διεργασίες που εξελίσσονται προκειμένου αυτά να δημιουργηθούν.

Και μιας και η Φύση τηρεί πάντα τις ισορροπίες προκειμένου να μας δώσει την ευκαιρία κι εμείς όπως και άλλοι οργανισμοί να επιβιώσουν, φτάνει η στιγμή όπου το "ατμοσφαιρικό βουνό" θα αλλάξει θέση ανοίγοντας ουσιαστικά το δρόμο για τις κακοκαιρίες να μας προσεγγίσουν.

Αυτό λοιπόν θα συμβεί μέσα στο ερχόμενο Σαββατοκύριακο όπου όπως μπορούμε να δούμε στον δεύτερο χάρτη μας (επισυνάπτεται στα σχόλια) όπου με τους χρωματισμούς απεικονίζονται οι βροχές, κύμα κακοκαιρίας θα μας έρθει από την κεντρική Ευρώπη δίνοντας ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε αρκετά γεωγραφικά διαμερίσματα.

Τα επόμενα δύο 24ωρα θα μας δείξουν πιο "καθαρά" την τροχιά που θα ακολουθήσει αυτή η κακοκαιρία και ποιες περιοχές θα βρεθούν στη πορεία της, παρόλα αυτά θα πρέπει να υπάρχει μια ετοιμότητα μιας και η Κλιματολογία μας λέει ότι ο Νοέμβριος στατιστικά δίνει βροχές και καταιγίδες που στο περασμά τους μπορεί να αφήσουν προβλήματα ακόμη και νεκρούς. Αν πάμε λίγο πίσω στον χρόνο θα θυμηθούμε τη Μάνδρα και άλλα αρκετά γεγονότα.

Άρα λοιπόν σαν πολίτες θα πρέπει να μεριμνήσουμε γι' αυτά που μπορούμε από μόνοι μας να κάνουμε και για όσα δεν μπορούμε να ενημερώσουμε τις αρχές.

Και ΠΟΤΕ δεν υπερεκτιμάμε τις δυνάμεις μας απέναντι στη Φύση!!!

Καλό μήνα με υγεία!

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ