Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ερντογάν - Πούτιν: Μίλησαν για τις εξαγωγές σιτηρών μέσω της Μαύρης Θάλασσας

Ο Τούρκος πρόεδρος διαβεβαίωσε ότι θα αναλάβει «τις αναγκαίες πρωτοβουλίες» με όλες τις πλευρές ώστε να επιλυθούν τα προβλήματα που σχετίζονται με την εφαρμογή της συμφωνίας

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εμφανίστηκε αισιόδοξος σήμερα ότι η Ρωσία και η Ουκρανία θα εγκαθιδρύσουν μια συνεργασία προσανατολισμένη στην επίτευξη λύσεων, αλλά και ότι η επίλυση της κρίσης των σιτηρών μέσω μιας εποικοδομητικής προσέγγισης θα ενθαρρύνει την επιστροφή στις διαπραγματεύεις.

Στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν ο Ερντογάν διαβεβαίωσε ότι η Άγκυρα θα αναλάβει «τις αναγκαίες πρωτοβουλίες» με όλες τις πλευρές ώστε να επιλυθούν τα προβλήματα που σχετίζονται με την εφαρμογή της συμφωνίας εξαγωγής των σιτηρών μέσω της Μαύρης Θάλασσας.

Σύμφωνα με την τουρκική προεδρία, Ερντογάν και Πούτιν συζήτησαν περιφερειακά ζητήματα, ιδίως τις πρόσφατες εξελίξεις στον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας.

Η Μόσχα ανακοίνωσε την Κυριακή ότι αναστέλλει τη συμμετοχή της στη συμφωνία με βάση την οποία είχαν ξαναρχίσει οι εξαγωγές ουκρανικών σιτηρών από τα ουκρανικά λιμάνια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ζελένσκι: Δεν πιστεύω ότι η Ρωσία θα σεβαστεί την επικείμενη τριήμερη εκεχειρία
Πιστεύουμε ότι χωρίς αυξημένη πίεση, η Ρωσία δεν θα λάβει πραγματικά πρακτικά μέτρα για να τερματίσει τον πόλεμο, δήλωσε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Ζελένσκι: Δεν πιστεύω ότι η Ρωσία θα σεβαστεί την επικείμενη τριήμερη εκεχειρία