Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Έφυγε από τη ζωή η ηθοποιός Νίτσα Μαρούδα

Σε ηλικία 87 ετών έφυγε από τη ζωή η ηθοποιός Νίτσα Μαρούδα

Φτωχότερος είναι από σήμερα ο κόσμος του ελληνικού κινηματογράφου της δεκαετίας του 60' και του 70', της λεγόμενης "χρυσής εποχής", καθώς όπως έγινε γνωστό το μεσημέρι της Πέμπτης (10/10) έφυγε από τη ζωή η ηθοποιός Νίτσα Μαρούδα.

Τη δυσάρεστη είδηση έκανε γνωστή μέσω του λογαριασμού του στο Facebook, ο Σπύρος Μπιμπίλας, ο οποίος ανέφερε πως η αιτία του θανάτου της οφείλεται σε ανακοπή.

"Ακόμα μία δυσάρεστη είδηση. Το γλυκό κοριίσι του σινεμά, η όμορφη κοπελίτσα που μας έκανε να γελάμε με το νάζι της έφυγε από κοντά μας ξαφνικά από ανακοπή! Γεννημένη το 1935, μας χάρισε έπειρες όμορφες στιγμές στον κινηματογράφο και το θέατρο... Αύριο 4,30 την αποχαιρετάμε στο κοιμητήριο Χαλανδρίου... Καλό ταξίδι γλυκειά μας Αγαπημένη Νιτσα", έγραψε χαρακτηριστικά.

Ποια ήταν η Νίτσα Μαρούδα

Μία από τις πιο γλυκές και χαριτωμένες ηθοποιούς της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου, η Νίτσα (Ελένη) Μαρούδα υποδύθηκε το αφελές και το χαμηλής αντίληψης θηλυκό, με εξαιρετικό τρόπο. Έπαιξε σε πολλές ταινίες τη δεκαετία του ’60 και ’70, σε χαρακτηριστικούς κωμικούς ρόλους, όπως «Η Ωραία του Κουρέα», «Ο Παπατρέχας», «Ο Μάγκας με το Τρίκυκλο», «Μία Τρελλή Τρελλή Οικογένεια», και πολλές άλλες.

Όπως αναφέρει το Finos Film, γεννήθηκε στην Πάτρα και σπούδασε στη Σχολή Μουσικού Θεάτρου του Μεν. Θεοφανίδη. Η πρώτη της κινηματογραφική εμφάνιση ήταν το 1960 στην ταινία «Το Αγρίμι» του Κώστα Καραγιάννη, ενώ την ίδια χρονιά ξεκίνησε τη συνεργασία της με την Φίνος Φιλμ με την ταινία «Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες» του Αλέκου Σακελλάριου. Ακολούθησαν δεκάδες ταινίες, με χαρακτηριστικές εμφανίσεις της στις ταινίες «Δεσποινίς Διευθυντής» (1964, Φίνος Φιλμ), «Ο Μικές Παντρεύεται» (1968, Φίνος Φιλμ), και «Η Αρχόντισσα και ο Αλήτης» (1968, Φίνος Φιλμ) στην οποία η χαρακτηριστική ατάκα της «Θέλετε ένα περγαμόντο» έγραψε ιστορία.

marouda.jpg

Τελευταία της ταινία ήταν το 1980, στο “Υποψήφιοι Βουλευτές και Βουλευτίνες” του Νίκου Αβραμέα, ενώ τελευταία της εμφάνιση στην τηλεόραση ήταν το 1982 στη σειρά “Κομμωτήριο – Ιστορίες του σεσουάρ”.

Παντρεύτηκε τον Συμεών Κολοκοτά, και η κόρη τους Ιωάννα είναι σύζυγος του πολιτικού και πρώην υπουργού Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Πηγή: News247.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ