Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Πέθανε ο επιχειρηματίας Λεωνίδας Κωνσταντόπουλος

Το Σάββατο στην Κατερίνη θα τελεστεί η κηδεία του

Απεβίωσε σήμερα, Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2022, ο Λεωνίδας Κωνσταντόπουλος Ιδρυτής της εταιρείας OLYMP και πατέρας του πρώην υφυπουργού και σημερινού προέδρου της Εγνατίας Γιώργου Κωνσταντόπουλου και του επιχειρηματία Προκόπη Κωνσταντόπουλου.

Το Σάββατο στην Κατερίνη θα τελεστεί η κηδεία του. Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί το Σάββατο η ώρα 4 το απόγευμα στον Ιερό Ναό Θείας Αναλήψεως.

Ο Λεωνίδας Κωνσταντόπουλος γεννήθηκε στο χωριό Κλήμα του Δήμου Μεσσήνης το 1930.

Εκεί, ο μετέπειτα βιομήχανος ελαιολάδου πέρασε τα πρώτα χρόνια της ζωής του προσπαθώντας να επιβιώσει δύσκολα με τις αγροτικές ασχολίες σε μια περίοδο της Ιστορίας εξαιρετικά δύσκολη. Ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος, ο Εμφύλιος αργότερα και οι εν γένει δυσκολίες τον οδήγησαν σε έναν αγώνα επιβίωσης. Πολύ νέος στην ηλικία αναγκάστηκε να φύγει από το χωριό του και να ξεκινήσει τη ζωή του υπηρετώντας στην Αστυνομία της Κατερίνης, την περιοχή που τον αγκάλιασε.

Μεγαλωμένος με την ελιά και το λάδι, όπως ο ίδιος έλεγε, αντιλήφθηκε ότι «η ελιά είναι ένα προϊόν με το οποίο δεν χορταίνεις, αλλά και δεν πεινάς». Τότε πήρε την απόφαση να εγκαταλείψει την Αστυνομία και να αφιερωθεί σε αυτό που ως Μεσσήνιος γνώριζε καλά: το εμπόριο της ελιάς, έχοντας όμως ως έδρα τη Βόρεια Ελλάδα. Ανθρωπος εργατικός, πάλεψε για τα οράματά του ξεκινώντας την εταιρεία του το 1956. Δημιούργησε δικούς του ελαιώνες όπου έβρισκε καλά κτήματα και ποιοτικές ποικιλίες ελιών.

Σύντομα οι δουλειές του θα πάνε καλά και στη δεκαετία του ’60 θα επεκταθεί στο εμπόριο, προσλαμβάνοντας προσωπικό και συνεργαζόμενος με ανθρώπους της δουλειάς του. Εφάρμοσε την αρχή «Οι σωστοί συνεργάτες αμείβονται καλύτερα» και πάντα έλεγε: «Καλύτερα να μου φέρουν οι συνεργάτες μου καλό εμπόρευμα παρά να το γυρίσω πίσω, να χάσω τη φήμη μου και να στενοχωρηθώ με τους προμηθευτές». Στην Πιερία έστησε και το σπιτικό του, καθώς εδώ παντρεύτηκε τη σύζυγό του Μάρθα Ευθυμιάδου, μαζί με την οποία απέκτησαν δύο παιδιά: τον Γιώργο και τον Προκόπη.

Πηγή: olympusmera

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ