Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

39ος Μαραθώνιος: Τερμάτισαν πιασμένοι χέρι-χέρι δότης και λήπτης μυελού των οστών

Ο εκπαιδευτικός από τα Γιαννιτσά Γεώργιος Χρυσοστομάκης το 2018 βρέθηκε συμβατός με έναν ασθενή και σήμερα έτρεξαν παρέα τα τελευταία 100 μέτρα του Μαραθωνίου

Το μήνυμα της δωρεάς μυελού των οστών μετέφεραν μέσα από τη συμμετοχή τους στον 39ο Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας, μέλη του Κέντρου Ενημέρωσης και Προσέλκυσης Εθελοντών δοτών μυελού των οστών «Χάρισε Ζωή» του πανεπιστημίου Πατρών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ,  το 2018 ο εκπαιδευτικός από τα Γιαννιτσά Γεώργιος Χρυσοστομάκης είχε την τύχη να βρεθεί συμβατός με έναν ασθενή, ο οποίος ήταν στην αναζήτηση για ξένο δότη με στόχο την μεταμόσχευση μυελού των οστών. Η δωρεά πραγματοποιήθηκε, ο λήπτης που δέχτηκε την μεταμόσχευση μυελού των οστών σήμερα είναι πολύ καλά κι έτσι δότης και λήπτης εξέφρασαν από κοινού την επιθυμία να γίνει άρση του απορρήτου και να γνωριστούν προσωπικά. Επειδή, ο κ. Χρυσοστομάκης είναι δρομέας και θα συμμετείχε στον 39ο Κλασικό Μαραθώνιο, είχε την ιδέα η συνάντηση και η γνωριμία των δύο ανδρών να γίνει στον Μαραθώνιο και να "τρέξουν" μαζί τα τελευταία 100 μέτρα. Όπως και έγινε. Η συνάντηση αυτή συνδέεται με την επιθυμία των δύο ανθρώπων αυτών να ευαιθητοποιηθεί περισσότερος κόσμος για το θέμα της δωρεάς μυελού των οστών.

«Σήμερα είμαστε εδώ να το γιορτάσουμε στο Καλλιμάρμαρο ως Μαραθωνοδρόμοι, στέλνοντας το μήνυμα ότι η ζωή είναι ωραία και πρέπει να γίνουμε δότες μυελού των οστών και να χαρίζουμε ζωή», δήλωσε ο Γεώργιος Χρυσοστομάκης. 

Πηγή: skai

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ