Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Συνελήφθη οδηγός ταξί στην Αθήνα για απάτη με το ταξίμετρο (VIDEO)

Ο 58χρονος είχε σκοπίμως καλυμμένο το ταξίμετρο με το κινητό του ενώ είχε επέμβει και στην ταμειακή μηχανή

Η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής συνέλαβε την Τρίτη 15 Νοεμβρίου 58χρονο αλλοδαπό οδηγό ταξί, ο οποίος χρέωνε υπερβολικά ποσά, ενώ όπως διαπιστώθηκε, είχε αλλοιώσει το ταξίμετρο.

Ειδικότερα, ο εν λόγω οδηγός εντοπίστηκε να προβαίνει σε προφορική συμφωνία με δύο αλλοδαπούς τουρίστες για το αντίτιμο της διαδρομής μέχρι τον Πειραιά, το οποίο προσέγγιζε το τριπλάσιο της συνήθους αξίας διαδρομής.

Από τον έλεγχο που διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι ο οδηγός δεν έκανε χρήση ταξιμέτρου, το οποίο είχε σκοπίμως καλυμμένο με κινητό τηλέφωνο. Στο κινητό είχε εγκατεστημένη εφαρμογή λειτουργίας ταξιμέτρου, που ήταν ρυθμισμένη να χρεώνει επιπλέον του προβλεπομένου ποσού στο τέλος της διαδρομής.

Εκτός αυτού, διακριβώθηκε ότι είχε επέμβει στην ταμειακή μηχανή, έχοντας σπάσει την σφραγίδα και έχοντας τοποθετήσει πρόσθετη συνδεσμολογία, προκειμένου να την μπλοκάρει και να μην εκδίδει αποδείξεις.

Ο οδηγός συνελήφθη για είσπραξη κομίστρου μεγαλύτερου του επιτρεπόμενου από τις κείμενες διατάξεις, σκόπιμη επέμβαση στο ταξίμετρο και απάτη. Επιπρόσθετα, του επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα και οι παρεπόμενες διοικητικές ποινές, όπως επίσης ενημερώθηκε το αρμόδιο Πειθαρχικό Συμβούλιο οδηγών ΤΑΞΙ.

Ο συλληφθείς με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Πηγή: protothema

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παίρνουν διαζύγιο Πρίγκιπας Νικόλαος και Πριγκίπισσα Τατιάνα 14 χρόνια μετά
«Θα συνεχίσουν να ζουν και να δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα» - Τι αναφέρει η ανακοίνωση του γραφείου της οικογένειας
Παίρνουν διαζύγιο Πρίγκιπας Νικόλαος και Πριγκίπισσα Τατιάνα 14 χρόνια μετά