Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Προβλήματα και καταστροφές αφήνει πίσω της η κακοκαιρία «Άριελ» (ΦΩΤΟ + VIDEO)

Πλημμύρισαν σπίτια και δρόμοι στην Εύβοια και τη Σκόπελο – Βράχοι έπεσαν στην εθνική οδό έξω από την Αθήνα

Τρεις συνεχόμενες μέρες βρέχει στη Σκόπελο, με την κακοκαιρία «Άριελ» να αφήνει πίσω της σημαντικές καταστροφές. Η καταιγίδα συνεχίζεται και σήμερα Πέμπτη (1/12), με μικρότερη βέβαια ένταση, ενώ τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά στην Σκόπελο.

«Από προχθές βρέχει συνεχώς, σήμερα έχει κοπάσει η ένταση, χθες ήταν η χειρότερη μέρα της κακοκαιρίας. Δημιουργήθηκαν σημαντικά πλημμυρικά φαινόμενα. Βεβαίως δεν κινδύνευσαν άνθρωποι. Είχαμε προβλήματα σε κάποιες κατοικίες» είπε στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Σκοπέλου Σταμάτης Περίσσης.

 

Τα σχολεία θα μείνουν κλειστά σήμερα -Προβλήματα στο αγροτικό δίκτυο

«Στον Περιφερειακό κάνουμε προσπάθεια να καθαρίσουμε γιατί είχαν πέσει πέτρες και χώματα και είχαν δημιουργηθεί προβλήματα. Αυτοκίνητα έπαθαν ζημιές. Το αγροτικό δίκτυο έχει καταστραφεί εντελώς. Τα σχολεία τα κλείσαμε σήμερα γιατί είχαμε πολλά προβλήματα, είχαν περάσει νερά γιατί τα κουφώματα είναι παλιά, έχει έντονη βροχή και κρύο. Η ασφάλεια των μαθητών προείχε», επισήμανε ο δήμαρχος Σκοπέλου.

 

Προβλήματα από την κακοκαιρία και στην Εύβοια

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία «Άριελ» σε περιοχές της Εύβοιας, το βράδυ της Τρίτης (30/11). Η καταρρακτώδη και συνεχή για πολύ ώρα βροχή δημιούργησε προβλήματα και στο χωριό Οξύλιθος του Δήμου Κύμης Αλιβερίου, όπως αναφέρουν πληροφορίες του evima.gr.

Πρανές οικοπέδων έπεσαν με αποτέλεσμα τα χώματα να βουλώσουν τα φρεάτια, ενώ παράλληλα σχάρες και ρείθρα ομβρίων υδάτων ξεχείλισαν από τους μεγάλους όγκους βροχής και έτσι έκλεισαν οι δρόμοι.

Όπως φαίνεται και στις εικόνες τοιχία κατέρρευσαν κλείνοντας δρόμους. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται από τους οδηγούς καθώς, φερτά υλικά βγήκαν στο οδόστρωμα κάνοντας επικίνδυνους τους δρόμους.

kakokairia_ariel_2.jpg
kakokairia_ariel_3.jpg
kakokairia_ariel_4.jpg

Μεγάλη επιχείρηση στήθηκε στο κέντρο του χωριού προκειμένου να απεγκλωβιστούν από το τοιχίο που κατέρρευσε τα οχήματα που ήταν σταθμευμένα. Σήμερα (1/12) αναμένεται η Πολιτική Προστασία του δήμου προκειμένου να γίνει αυτοψία και καταγραφή των ζημιών.

 

Η κακοκαιρία πλημμύρισε δρόμους στην Κύμη

Από το μεσημέρι της Τετάρτης (30/11) η κακοκαιρία δείχνει τα δόντια της με ισχυρές βροχές που είχαν ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν δρόμοι στην Κύμη. «Πολύ βροχή άνοιξαν οι ουρανοί. Ούτε σήμα δεν είχαμε στα δορυφορικά κανάλια από την ένταση της βροχής», λένε οι κάτοικοι στο evima.gr.

 

Κλειστή η Εθνική από Κινέττα έως Μέγαρα στο ρεύμα προς Αθήνα λόγω πτώσης βράχων

Κλειστό είναι το κομμάτι της Εθνικής Οδού Αθηνών-Κορίνθου, από νωρίς το πρωί, από την Κινέτα ως και τα Μέγαρα, στο ρεύμα προς Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, το κομμάτι της Ε.Ο έκλεισε λόγω πτώσης βράχων μετά την επέλαση της κακοκαιρίας Άριελ. Στο σημείο, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, είναι δυνάμεις της τροχαίας που προωθούν τα οχήματα από παρακαμπτήριες οδούς. Ταυτόχρονα, έχουν μεταβεί μηχανήματα που καθαρίζουν τον δρόμο προκειμένου να αποκατασταθεί το πρόβλημα.

Πηγή: iefimerida.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η μεγάλη αθλητική διοργάνωση που συνδέει την Πέλλα με τη Θεσσαλονίκη
Όλα έτοιμα για το Διεθνή Μαραθώνιο Μέγας Αλέξανδρος που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή με αφετηρία την Πέλλα, ενώ αύριο στον Αρχαιολογικό χώρο Πέλλας...
Η μεγάλη αθλητική διοργάνωση που συνδέει την Πέλλα με τη Θεσσαλονίκη