Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Μπαλάσκας: Έτσι γίνονται οι καταδιώξεις - Πότε πυροβολούν οι αστυνομικοί

«Εδώ δεν το ξέρει κανένας τι έχει γίνει, δεν έχει αποφανθεί η δικαιοσύνη και δεν έχει βγει το πόρισμα»

Τον τρόπο που διεξάγονται οι καταδιώξεις κατά τη διάρκεια αστυνομικών επιχειρήσεων, διευκρίνισε μιλώντας στον Status και στην εκπομπή του Δημήτρη Βενιέρη ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ., μέλος του Δ.Σ. της Π.Ο.ΑΣ.Υ. Σταύρος Μπαλάσκας, με αφορμή το περιστατικό καταδίωξης οχήματος από ομάδα ΔΙ.ΑΣ. τα ξημερώματα της Δευτέρας στη Θεσσαλονίκη, που κατέληξε σε σοβαρό τραυματισμό του 16χρονου Ρομά, οδηγού του αυτοκινήτου, από πυροβολισμό αστυνομικού.

Ο κ. Μπαλάσκας σημείωσε πως οι αστυνομικοί πυροβολούν για να προστατέψουν ή τη ζωή τους ή τη ζωή των πολιτών. Για το συγκεκριμένο περιστατικό επισήμανε ότι «Εδώ δεν το ξέρει κανένας τι έχει γίνει, δεν έχει αποφανθεί η δικαιοσύνη και δεν έχει βγει το πόρισμα».

«Οταν οι συνθήκες είναι πάρα πολύ δύσκολες και κινδυνεύουν πολίτες από μόνοι μας μπορούμε να κρίνουμε αν πρέπει να εγκαταλείψουμε την καταδίωξη και να δώσουμε τα στοιχεία του αναζητούμενου, πλέον οχήματος. Γίνεται και αυτό στην πρακτική αστυνομία.

Στα πραγματικά περιστατικά αν ένας καταδιώκεται πχ μέσα στην Κυψέλη, με κίνδυνο να πάρει παραμάζωμα 5-10 πολίτες, θα εγκαταλείψουμε μέσα στην Κυψέλη την καταδίωξη. Δεν θα την συνεχίσουμε. Διότι ο πανικόβλητος οδηγός του καταδιωκόμενου μπορεί να σκοτώσει αθώους πολίτες. Διότι αισθάνεται ότι καταδιώκεται από την Αστυνομία εκείνη την ώρα. Είναι πραγματικά τα περιστατικά. Απολύτως πραγματικά. Γι’ αυτό θα πρέπει να ερευνηθεί αυτή η υπόθεση, και πάνω απ’ όλα θα πρέπει να σωθεί η ζωή του παιδιού» υπογράμμισε ερωτηθείς σχετικά ο Σταύρος Μπαλάσκας.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βαλτιμόρη: Γερανοί ξεκίνησαν να απομακρύνουν τα συντρίμμια της γέφυρας
Θα χρειαστεί πολύς χρόνος μέχρι να επαναλειτουργήσει το λιμάνι, που είναι το ένατο μεγαλύτερο των ΗΠΑ σε δραστηριότητα
Βαλτιμόρη: Γερανοί ξεκίνησαν να απομακρύνουν τα συντρίμμια της γέφυρας