Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Κούγιας για θάνατο 16χρονου: «Δυστυχώς ο Θεός δεν εισάκουσε τις προσευχές μας»

Συλλυπητήρια δήλωση για τον θάνατο του 16χρονου Ρομά

O Αλέξης Κούγιας που εκπροσωπεί τον κατηγορούμενο αστυνομικό, εξέφρασε την οδύνη του, για τον θάνατο του 16χρονου Ρομά στη Θεσσαλονίκη.

Σε συλλυπητήρια δήλωση για τον θάνατο του 16χρονου Ρομά, προχώρησε ο Αλέξης Κούγιας. Ο συνήγορος του αστυνομικού που πυροβόλησε τον ανήλικο αναφέρει σε ανακοίνωσή του:

«Δυστυχώς ο Θεός δεν εισάκουσε τις προσευχές μας, όπως και τις προσευχές όλων όσων είχαν πληροφορηθεί το τραγικό συμβάν, ανεξαρτήτως ευθυνών του 16χρονου στη Θεσσαλονίκη και αποφάσισε να τον πάρει κοντά του

Εύχομαι στην οικογένειά του να είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει και ειδικά στη μητέρα του παιδιού του να έχει το κουράγιο και τα μέσα να το μεγαλώσει σωστά και να το κάνει έναν χρήσιμο άνθρωπο στην κοινωνία».

Ο αστυνομικός που πυροβόλησε επιμένει ότι δεν σημάδεψε τον 16χρονο οδηγό, κατάλαβε, όμως, όταν είδε το τραύμα, ότι πιθανότατα προερχόταν από δική του σφαίρα. Ο συνεπιβάτης του, μάλιστα, περιγράφει τη στιγμή των πυροβολισμών ως συνέχεια της προσπάθειας του 16χρονου να εμβολίσει τις μοτοσυκλέτες των αστυνομικών.

«Οι συνάδελφοι μου πάτησαν γκάζι και κινήθηκαν άμεσα προς τις φυλακές αποφεύγοντας το όχημα που ερχόταν κατά πάνω τους. Πρόλαβαν για κλάσμα δευτερολέπτου να αποφύγουν το όχημα πριν τους εμβολίσει. Ο οδηγός του οχήματος έστριψε και ακολούθησε από πίσω τους συναδέλφους με σκοπό να τους παρασύρει. Μόλις το αγροτικό επιτάχυνε, ο συνάδελφος έβαλε δύο φορές με το υπηρεσιακό του όπλο» αυτά δήλωσε ο συνεπιβάτης του αστυνομικού που πυροβόλησε».

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ