Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Νέα σεισμική δόνηση στην Εύβοια

Πριν λίγα λεπτά - Ταρακουνήθηκαν οι κάτοικοι

Νέος σεισμός μεγέθους 3,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής (18/12) με επίκεντρο την Εύβοια.

Όπως αναφέρει το Γεωδυναμικό, η σεισμική δόνηση συνέβη 14:11. Το εστιακό της βάθος υπολογίστηκε στα 9 χιλιόμετρα και το επίκεντρο 9χλμ ΑΝΑ των Ζαράκων Ευβοίας.

Ανησυχία σεισμολόγων για το ρήγμα στις Αλκυονίδες – Φοβούνται σεισμό 6,5 Ρίχτερ

Εκτός από την σεισμικό δόνηση των 3,9 Ρίχτερ έχουν σημειωθεί ακόμη δυο σεισμοί 3, 1 και 3,2 Ρίχτερ στην ίδια περιοχή.

Εξάλλου την Τετάρτη (14/12) το απόγευμα, στις 17:28, είχε σημειωθεί σεισμός 4,3 Ρίχτερ 8 χλμ ΑΝΑ των Ζαράκων, στην ίδια περιοχή που έχουν καταγραφεί σεισμικές δονήσεις τον τελευταίο διάστημα.

Την επόμενη ημέρα οι κάτοικοι "κουνήθηκαν" δύο φορές (3,6 και 3,7 Ρίχτερ αντίστοιχα), ενώ την Παρασκευή (16/12), ανησύχησαν εκ νέου με τον σεισμό μεγέθους  3,1 βαθμών.

Καθησυχαστικός ο Λέκκας

Πάντως ο σεισμολόγος Ευθύμης Λέκκας σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ φάνηκε καθησυχαστικός. Τόνισε ότι η δόνηση των 4,3 Ρίχτερ, που έγινε αισθητή και στην Αττική, πρέπει να ήταν ο απόηχος των σεισμών της 29η Νοεμβρίου, καθώς προήλθε από το ίδιο ρήγμα.

«Αυτός ο σεισμός εκτονώνει ακόμα περισσότερο τις τεκτονικές δυνάμεις οι οποίες ήταν συσσωρευμένες στο έδαφος και φανερώνει ότι η σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή είναι σε αποδρομή», είπε.

«Θεωρώ ότι το συγκεκριμένο ρήγμα δεν έχει άλλες δυνάμεις για να δώσει κάτι μεγαλύτερο αλλά και στην ελάχιστη περίπτωση που θα έχουμε κάποιο μεγαλύτερο σεισμικό γεγονός, οι κατασκευές στην περιοχή αντέχουν», πρόσθεσε.

«Συνεπώς τα περιθώρια ασφάλειας είναι πάρα πολλά. Έτσι δεν πρέπει να μας ανησυχεί ο σεισμός αυτός», κατέληξε.

Mε πληροφορίες από in.gr και newsit.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ισραήλ: Προς ακύρωση η συμφωνία ελευθέρου εμπορίου με την Τουρκία
Ο υπουργός Οικονομικών του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι η χώρα του θα ακυρώσει τη συμφωνία ελευθέρου εμπορίου που είχε συνάψει με την Τουρκία
Ισραήλ: Προς ακύρωση η συμφωνία ελευθέρου εμπορίου με την Τουρκία