Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Σέρρες: Τα 23α της γενέθλια γιόρτασε η δράση το «Σπίτι της Γυναίκας»

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Με έκθεση φωτογραφίας αφιερωμένη στις γυναίκες του Ιράν και όσες μάχονται για ισότητα και ελευθερία

Αφιερωμένη στις γυναίκες του Ιράν αλλά και σε όλες τις γυναίκες που συνεχίζουν και αγωνίζονται για την ισότητα και την ελευθερία, είναι αφιερωμένη η έκθεση φωτογραφίας που φιλοξενείται στο «Σπίτι της Γυναίκας», στην πόλη των Σερρών με αφορμή τη συμπλήρωση 23 ετών δράσης στην τοπική κοινωνία.

Η έκθεση με τίτλο: «Οι γυναίκες για τις γυναίκες», διοργανώνεται από την Ένωση Γυναικών Ελλάδος (ΕΓΕ) - παράρτημα Σερρών και παρουσιάζει τα έργα δύο καταξιωμένων γυναικών στο χώρο της φωτογραφίας, της Νάσιας Δεληγιάννη και της Χριστίνας Παπαφράγκου. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 15 Ιανουαρίου.

Στα εγκαίνια της έκθεσης, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, έγινε και η παρουσίαση του φετινού ημερολογίου της Ένωσης Γυναικών Ελλάδας, αφιερωμένο στις «Σύγχρονες Μορφές Βίας» που όπως τονίστηκε στην εκδήλωση αποτέλεσε και το κύριο θέμα της πανελλήνιας συνδιάσκεψης της ΕΓΕ που πραγματοποιήθηκε στο Βόλο.

Το «Σπίτι της Γυναίκας», που στεγάζεται στο νεοκλασικό αρχοντικό της οικίας Μάλλιους, στεγάζει τη λειτουργία του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης κακοποιημένων γυναικών του δήμου Σερρών που τα τελευταία χρόνια προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες σε γυναίκες όλων των ηλικιών που έχουν πέσει θύματα βίας.

Το Κέντρο υλοποιεί δράσεις που αφορούν μεταξύ άλλων την ψυχοκοινωνική υποστήριξη της γυναίκας, την υποστήριξη των γυναικών για την ένταξή τους στην αγορά εργασίας, όταν απαιτείται καθώς και δράσεις για την πρόληψη και ευαισθητοποίηση για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κομισιόν: Διαδικασία επί παραβάσει κατά της Ελλάδας για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος
Μη ορθή μεταφορά της ευρωπαϊκής οδηγίας στο ελληνικό δίκαιο για την καταπολέμησητης νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες διαπίστωσε η...
Κομισιόν: Διαδικασία επί παραβάσει κατά της Ελλάδας για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος
Τροχαίο στη Ναύπακτο: «Δεν πρόλαβα να φρενάρω, μάλλον κόλλησε το γκάζι»
Ο ηλικιωμένος άνδρας υποστήριξε ότι κόλλησε το γκάζι στο αυτοκίνητό του και για τον λόγο αυτό προκάλεσε το σοκαριστικό τροχαίο στη Ναύπακτο
Τροχαίο στη Ναύπακτο: «Δεν πρόλαβα να φρενάρω, μάλλον κόλλησε το γκάζι»