Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ηλιούπολη: Ένοχος για σωματεμπορία ο αστυνομίκος - Αθώος για βιασμό

Ένταση με δακρυγόνα στους διαδρόμους των δικαστηρίων

Επεισόδια και ένταση σημειώθηκαν σήμερα στη δικαστική αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, στη δίκη του αστυνομικού και των συγκατηγορουμένων του για βιασμό και μαστροπεία σε βάρος 19χρονης και 25χρονης στην Ηλιούπολη.

Συγκεκριμένα, με τη δικαστική απόφαση, ένοχος με οριακή πλειοψηφία (4-3) για το αδίκημα της εμπορίας ανθρώπου κρίθηκε ο κατηγορούμενος αστυνομικός. Αντίθετα, δικαστές και ένορκοι αθώωσαν τον κατηγορούμενο από τα αδικήματα του βιασμού σε βάρος της 19χρονης, της εμπορίας ανθρώπου σε βάρος της 25χρονης δεύτερης κοπέλας, της διακίνησης ναρκωτικών και της οπλοφορίας και οπλοχρησίας.

Το δικαστήριο έκρινε επίσης ένοχο τον πρώην σύντροφο της 19χρονης για το αδίκημα της εμπορίας ανθρώπου κατά πλειοψηφία (5-2). Αντίθετα, κατά πλειοψηφία (6-1) κρίθηκε αθώος ο πατέρας της κοπέλας.

Κατα την εκφώνηση, της απόφασης, προκλήθηκαν σφοδρότατες αντιδράσεις, με το κοινό να φωνάζει «ντροπή σας, σκουπίδια», λόγω της αθώωσης για την κατηγορία του βιασμού

Στη δικαστική αίθουσα εισέβαλαν τα ΜΑΤ, προκειμένου να αντιμετωπίσουν το ακροατήριο που διαμαρτυρόταν, ενώ στον διάδρομο έξω από την αίθουσα έπεσαν ακόμη και χημικά.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φονικός καύσωνας στην Ταϊλάνδη: 52 βαθμοί στην Μπανγκόκ - Τουλάχιστον 30 νεκροί
Ο Απρίλιος θεωρείται ο πιο ζεστός και ξηρός μήνας στην Ταϊλάνδη, αλλά φέτος ο καύσωνας επιδεινώθηκε από το Ελ Νίνιο
Φονικός καύσωνας στην Ταϊλάνδη: 52 βαθμοί στην Μπανγκόκ - Τουλάχιστον 30 νεκροί