Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Απολογείται σήμερα η μητέρα του βρέφους που βρέθηκε νεκρό στον Αλιάκμονα (VIDEO)

Σε βάρος της έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση – Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση

Στην ανακρίτρια Βέροιας αναμένεται να απολογηθεί σήμερα η 29χρονη μητέρα του 11 μηνών βρέφους που βρέθηκε νεκρό στο φράγμα του Αλιάκμονα.

Σε βάρος της έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση ενώ φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα καθώς είχε νοσηλευτεί στο παρελθόν σε ψυχιατρικές κλινικές. Όπως προκύπτει από την ιατροδικαστική εξέταση, η αιτία θανάτου του βρέφους φαίνεται να είναι ο πνιγμός.

 

Video από την επιβίβασή της στο ταξί

Σοκαρισμένη είναι η κοινή γνώμη με την υπόθεση της 29χρονης μητέρας στη Βέροια, που κατηγορείται ότι πέταξε το παιδί της στο φράγμα του Αλιάκμονα το βράδυ της Πρωτοχρονιάς.

Την στιγμή που η 29χρονη μητέρα φύγει με ταξί από τον ποταμό Αλιάκμονα, έχοντας πετάξει το 11 μηνών παιδί της στα παγωμένα νερά, κατέγραψε κάμερα ασφαλείας.

Το βίντεο που παρουσίασε το Open, δείχνει την 29χρονη να επιβιβάζεται σε ταξί και στη συνέχεια να φεύγει από το σημείο που είχε αφήσει το παιδί της για να πεθάνει, με κατεύθυνση προς τα ΚΤΕΛ.

 

Περπάτησε 1 χλμ για να πετάξει το βρέφος

Η 29χρονη φέρεται να περπάτησε σχεδόν ένα χιλιόμετρο κρατώντας το μωρό στην αγκαλιά της, πριν το πετάξει στο φράγμα του Αλιάκμονα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Σύμφωνα με πληροφορίες, η 29χρονη γυναίκα που αντιμετωπίζει ψυχιατρικά προβλήματα υγείας, έφτασε με ταξί στο φράγμα του Αλιάκμονα το μεσημέρι του Σαββάτου. Με το μωρό στην αγκαλιά περπάτησε 20 λεπτά μέχρι και την πρώτη προβλήτα του ποταμού. Άγνωστο παραμένει τι ακριβώς έγινε από εκείνη τη στιγμή και μετά και πως το 11 μηνών βρέφος βρέθηκε στα παγωμένα νερά.

Οι Αρχές, εκτιμούν πως η 29χρονη πέταξε το βρέφος στο νερό και στη συνέχεια αποχώρησε από το σημείο. Σύμφωνα με τη μαρτυρία οδηγού ταξί που παρέλαβε την γυναίκα λίγο μετά τις 4 το απόγευμα από τον κεντρικό δρόμο που διασχίζει το φράγμα, δεν ήταν καθόλου ταραγμένη όταν επιβιβάστηκε. Μόλις η ίδια κάλεσε το ταξί, η φωνή της στο τηλέφωνο ήταν ψύχραιμη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 29χρονη ζήτησε από τον οδηγό να την μεταφέρει έως την περιοχή των ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης στη Βέροια. Στη συνέχεια έμεινε σε δωμάτιο ξενοδοχείου έως και την επόμενη ημέρα. Στην μητέρα της και τον παππού της που ρωτούσαν επίμονα που είναι το παιδί όταν την είδαν να μπαίνει μόνη της στο σπίτι, εκείνη απαντούσε ότι «είναι καλά εκεί που είναι». Η ύποπτη συμπεριφορά τους ανάγκασε να καλέσουν την αστυνομία.

Η 29χρονη προσήχθη στο τμήμα Ασφαλείας και αφού προσπάθησε να παραπλανήσει τους αστυνομικούς δίνοντας διαφορετικό σημείο, τελικά παραδέχθηκε ότι είχε πάει βόλτα με το βρέφος στο φράγμα του Αλιάκμονα. Αμέσως σήμανε συναγερμός και στις 2 τα ξημερώματα εντοπίστηκε και ανασύρθηκε το βρέφος νεκρό κοντά σε προβλήτα.

 

Αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα -Σταμάτησε τα φάρμακα

Η φερόμενη παιδοκτόνος αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και φέρεται να έχει σταματήσει τη φαρμακευτική αγωγή. Η οικογένειά της καταγγέλλει πως οι κοινωνικοί λειτουργοί του Δήμου Αλεξάνδρειας, που την παρακολουθούσαν, είχαν τέσσερις μήνες να εμφανιστούν.

Ο παππούς της 29χρονης, μιλώντας χθες στην ΕΡΤ είπε: «Ποιοι κοινωνικοί λειτουργοί; Από τον Αύγουστο είχανε να έρθουνε εδώ; Γιατί δεν ξέρανε; Γνωρίζανε την περίπτωση το παιδιού. Μας λέγανε θα ερχόμαστε κάθε μήνα, μία ή δύο φορές, αλλά ούτε καν πατήσανε, εμείς εδώ δεν έχουμε κοινωνικούς λειτουργούς». Ο αδερφός της μητέρας, μιλώντας στον Alpha, είπε ότι η 29χρονη του εκμυστηρεύτηκε ότι «το μωρό μπουσουλούσε και έπεσε».

«Το μωρό επέπλεε στο νερό μπρούμυτα. Πήγαμε στο σημείο, το βγάλαμε έξω και είδαμε ότι ήταν παγωμένο και νεκρό», είπε στο Mega ένας από τους αστυνομικούς που βρήκαν το μόλις 11 μηνών βρέφος νεκρό στο φράγμα του Αλιάκμονα.

Η 29χρονη μητέρα επί 14 χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας, με τους συγγενείς να έχουν κάνει τα πάντα για να την βοηθήσουν. Από τη πλευρά του, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Σταυρού, Ιωάννης Κεσίδης, είπε χαρακτηριστικά: «Οι πληροφορίες που έχω εγώ από την Πρόνοια είναι ότι ερχόταν κανονικά από το 2021, αν δεν κάνω λάθος».

Γείτονας της 29χρονης τόνισε: «Με το παιδί φυσιολογικά φερόταν, αλλά η μάνα, η γιαγιά δηλαδή, ήταν και μάνα και γιαγιά ταυτόχρονα. Ερχόταν εδώ στην παιδική χαρά. Ήταν σε άρτια κατάσταση, χαμογελαστό». Ένας άλλος γείτονας, σημείωσε πως γνώριζε ότι η 29χρονη έχει προβλήματα. «Κοινωνική λειτουργός την έβλεπε; Δεν νομίζω. Και πάντα της έλεγα το παιδάκι σου να το αγαπάς, να το προσέχεις», είπε.

Πηγή: iefimerida.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ