Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Έρχονται χιόνια χαμηλά στα 300 μέτρα – Πότε θα «πέσουν» γύρω από Θεσσαλονίκη

Χειμωνιάτικος καιρός με πτώση της θερμοκρασίας και χιόνια

Χειμωνιάζει αυτή την εβδομάδα ο καιρός κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και στα βόρεια, όπως ανέφερε ο Σάκης Αρναούτογλου στο δελτίο καιρού της ΕΡΤ3. Όπως ανέφερε μάλιστα την Πέμπτη αναμένονται χιόνια ακόμη και σε υψόμετρα 300 με 400 μέτρα κοντά στη Θεσσαλονίκη.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας απόψε θα έχουμε έντονες βροχοπτώσεις στους νομούς Πέλλας, Πιερίας και Ημαθίας οι οποίες θα διατηρηθούν και τις πρωινές ώρες της Τρίτης. Βροχές θα έχουμε επίσης στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, στη Θεσσαλία, ενώ άστατος θα είναι ο καιρός στη δυτική Στερεά, στο νότιο Ιόνιο και στα νοτιότερα τμήματα της Ηπείρου με τοπικές μπόρες. Στην υπόλοιπη χώρα το πρωί θα έχουμε αρκετή ηλιοφάνεια με τοπικές συννεφιές. Μετά το μεσημέρι τα φαινόμενα θα μετακινηθούν ανατολικότερα και οι πιο δυνατές βροχές θα εντοπίζονται στα ανατολικά της Θεσσαλίας και της Στερεάς, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο. Παροδικές μπόρες στα υπόλοιπα κεντρικά ηπειρωτικά.

Λίγες παροδικά αυξημένα συννεφιές αναμένονται στην Αττική τις πρωινές ώρες μέσα στην ημέρα όμως θα υπάρξει ένα πέρασμα από διάσπαρτες μπόρες. Το βράδυ οι όποιες βροχές θα περιοριστούν στα ανατολικά-βορειοανατολικά και στα δυτικά-νοτιοδυτικά τμήματα του νομού. Οι άνεμοι δεν θα ξεφύουν πάνω από τα 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 9 με 16 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αύριο καθώς και στην κεντρική Μακεδονία αναμένεται βροχερός καιρός κυρίως στα κεντροδυτικά του Νομού Θεσσαλονίκης, στη δυτική Χαλκιδική και σε Πιερία, Ημαθία, Πέλλα, όπου οι βροχοπτώσεις θα είναι και πιο από τις νυχτερινές κιόλας ώρες. Έντονες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά αυτών των νομών με 40 ή και 50 πόντους πάνω από τα 1.700 μέτρα. Προς το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενούν και θα πάρουν τοπικό χαρακτήρα με ασθενείς τοπικές βροχές.
Δυνατός ανατολικός άνεμος ο οποίος στα ανοιχτά της Χαλκιδικής δεν αποκλείεται να φτάσει τα 6 με 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 8 με 11 βαθμούς Κελσίου.

Την Τετάρτη αναμένονται πυκνές χιονοπτώσεις στα ορείνα σε όλη τη χώρα, ενώ περαιτέρω επιδείνωση του καιρού αναμένεται την Πέμπτη με δυνατές βροχές στις περισσότερες περιοχές της χώρας, ενώ στα βόρεια οι χιονοπτώσεις δεν αποκλείεται να σημειωθούν και κάτω από τα 300 μέτρα υψόμετρο. Oι βορειάδες στη Βόρεια Ελλάδα θα ρίξουν αισθητά τη θερμοκρασία.

Συγκεκριμένα στη Μακεδονία θα έχουμε χιονοπτώσεις ακόμη και σε 300 με 400 μέτρα, και τοπικά ακόμη πιο χαμήλα, με χιόνι ακόμη και κοντά στη Θεσσαλονίκη.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου στο παρακάτω video:

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ