Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Κως: Επεισοδιακή καταδίωξη διακινητών - Λιμενικοί πυροβόλησαν στις μηχανές (VIDEO)

Δύο ταχύπλοα διακινητών προσπάθησαν να εμβολίσουν το περιπολικό του λιμενικού

Στη θαλάσσια περιοχή Θερμά της Κω, το Λιμενικό Σώμα εντόπισε δύο ταχύπλοα διακινητών, τα οποία, μάλιστα, προσπάθησαν να εμβολίσουν το περιπολικό σκάφος.

Καθημερινό πλέον είναι το φαινόμενο με τις καταδιώξεις σκαφών που έρχονται από την Τουρκία και μεταφέρουν παράνομους μετανάστες.

Το βράδυ της Πέμπτης, περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος-ΕΛ.ΑΚΤ., ευρισκόμενο σε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε ύποπτο ταχύπλοο σκάφος να κινείται με μεγάλη ταχύτητα στη θαλάσσια περιοχή Θερμά της νήσου Κω.

Το περιπολικό σκάφος του Λιμενικού προέβη σε χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων για να το ακινητοποιήσει, με αρνητικά αποτελέσματα.

Ακολούθησε καταδίωξη, με τον χειριστή του ταχύπλοου σκάφους να προβαίνει σε επανειλημμένες απόπειρες εμβολισμού του περιπολικού σκάφους του Λιμενικού, ενώ το πλήρωμα του δεύτερου προέβη σε ρίψη προειδοποιητικών βολών σε ασφαλή τομέα, με αρνητικά αποτελέσματα.

Στη συνέχεια, το πλήρωμα του σκάφους του Λιμενικού προέβη σε ρίψη στοχευμένων βολών ακριβείας στους εξωλέμβιους κινητήρες, σύμφωνα με τους κανόνες εμπλοκής, με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του ταχύπλοου και τη σύλληψη δύο αλλοδαπών χειριστών, φερόμενων ως διακινητών των υπόλοιπων 20 αλλοδαπών.

Συνελήφθησαν 3 φερόμενοι ως διακινητές, αλλοδαποί, οι οποίοι μετέφεραν συνολικά 37 άτομα.

Πηγή: megatv.com

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ανδρουλάκης: Ο πυρήνας της διαφθοράς βρίσκεται μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου
Δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ πριν από τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου και της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος
Ανδρουλάκης: Ο πυρήνας της διαφθοράς βρίσκεται μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου
Θεσσαλονίκη: Στη Θέρμη η Άννα Φόνσου – Συνάντηση για «Το Σπίτι του Ηθοποιού»
Η ηθοποιός και σκηνοθέτιδα συναντήθηκε με το δήμαρχο, Θεόδωρο Παπαδόπουλο, για το ενδεχόμενο να λειτουργήσει δομή στη Θεσσαλονίκη
Θεσσαλονίκη: Στη Θέρμη η Άννα Φόνσου – Συνάντηση για «Το Σπίτι του Ηθοποιού»