Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Αρναούτογλου: Προσοχή όσοι βγουν το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη – Πού θα έχει χιόνια

Οι περιοχές που αναμένεται να έχουν χιονοπτώσεις την Κυριακή - Γιατί δεν θα έχει χιόνια στη Θεσσαλονίκη

Μπόρες βροχής και κάποιες τοπικές καταιγίδες θα έχουμε κατά τη διάρκεια του Σαββάτου σε αρκετές περιοχές, καθώς πλησιάζει η κακοκαιρία που «βαφτίστηκε» Μπάρμπαρα από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Τα φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως στην περιοχή του Αιγαίου, στην Εύβοια στην Βοιωτία και στην Αττική, ενώ ο βοριάς θα ρίξει κι άλλο τη θερμοκρασία.

Όπως ανέφερε ο Σάκης Αρναούτογλου στο Δελτίο Καιρού της ΕΡΤ, στη Βόρεια Ελλάδα δεν θα έχουμε ιδιαίτερα φαινόμενα καθώς το φαινόμενο μας έρχεται από το Βορρά κι όχι από την Ιταλία, έτσι δεν θα υπάρξουν χιόνια στη Θεσσαλονίκη.

Μετά το μεσημέρι του Σαββάτου μπόρες χιονιού ή και χιονόνερου θα σημειώνονται και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στη Στερεά Ελλάδα και στην Πελοπόννησο. Η Αττική θα έχει αρχικά συννεφιά ενώ μέσα στην ημέρα ο καιρός θα γίνει περισσότερο άστατος με διάσπαρτες μπόρες και πιθανότητα για τοπικές καταιγίδες. Άστατος θα παραμείνει μέχρι και αργά τη νύχτα, ενώ θα σημειωθούν και χιονοπτώσεις αρχικά πάνω από τα 700 μέτρα. Οι άνεμοι δυτικοί, θα πνέουν στα 4 με 5 μποφόρ, και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 3 με 13 βαθμούς Κελσίου.

Η Κεντρική Μακεδονία θα έχει συννεφιά τις πρωινές ώρες ενώ στους νομούς Πέλλας, Πιερίας και Ημαθίας υπάρχει πιθανότητα για τοπικές μπόρες βροχής στα χαμηλά και μπόρες χιονιού ή χιονόνερου μέχρι και τα 800 μέτρα υψόμετρο. Μετά το μεσημέρι αυτά τα φαινόμενα θα διατηρηθούν και ίσως πλησιάσουν και την περιοχή της Θεσσαλονίκης, όμως το βράδυ ο καιρός θα ανοίξει στις περισσότερες περιοχές ενώ τα όποια φαινόμενα θα εντοπίζονται στην περιοχή της Χαλκιδικής. Οι άνεμοι δυτικοί στα 5 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία στους 4 με 12 βαθμούς Κελσίου.

Πάντως ο Σάκης Αρναούτογλου ζήτησε μεγάλη προσοχή από όσους βγουν το Σάββατο το βράδυ στη Θεσσαλονίκη, καθώς θα «εισβάλλει» παγερός Βαρδάρης και δεν αποκλείεται να φτάσει τα 7 – 8 μποφόρ.

Την Κυριακή οι χιονοπτώσεις θα επεκταθούν σε περισσότερες περιοχές και τα πιο έντονα φαινόμενα θα εντοπίζονται στην Αττική στη Βοιωτία και κυρίως στην Εύβοια, όπου δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν και καταιγίδες χιονιού.

Ο καιρός θα διατηρηθεί αρκετά κρύος τουλάχιστον μέχρι τα τέλη της επόμενης βδομάδας.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου:

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ