Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Fake news τα 4,2 Ρίχτερ στη Ρόδο - Κόντρα σειμολόγων

O Γεράσιμος Παπαδόπουλος διαψεύδει το σεισμό και κάνει λόγο για fake news

Διπλός σεισμός μεγέθους 4,2 Ρίχτερ σημειώθηκε τα ξημερώματα σε Ρόδο και Αγαθονήσι, ανακοίνωσε ο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, αλλά ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος το διαψεύδει και κάνει λόγο για fake news.

Ο πρώτος σεισμός 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ με εστιακό βάθος στα 10 χιλιομέτρων υποτίθεται ότι έγινε πριν τις 4 π.μ. ανατολικά του Αγαθονησίου, ενώ ακολούθησε επίσης επιφανειακή δόνηση 3,8 Ρίχτερ στον Αρχάγγελο της Ρόδου.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 11 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Αρχάγγελου με εστιακό βάθος 10 χλμ. Φαίνεται όμως ότι δεν ισχύει και οι σεισμογράφοι έπιασαν τον σεισμό της Τουρκίας.

Για τις δύο ισχυρές σεισμικές δονήσεις μέσα στη νύχτα στο Γκαζιαντέπ της Τουρκίας και στον υποτιθέμενο σεισμό στον Αρχάγγελο της Ρόδου, ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμης Λέκκας, είπε ότι "δεν συνδέονται οι δυο ισχυρότατοι σεισμοί", μιλώντας στην ΕΡΤ.

Μιλώντας για την σεισμική δόνηση των 4,2 Ρίχτερ που αναστάτωσε τους κατοίκους στη Ρόδο, σημείωσε ότι ναι μεν είναι "σεισμός σε κομβικό σημείο, όμως ο σεισμός δεν έχει καμία σχέση με την Τουρκία. Παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου. Δε νομίζω ότι θα έχουμε κανένα πρόβλημα". Ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος τον κατηγόρησε ότι έσπευσε να κάνε δηλώσεις χωρίς να ελέγξει προηγουμένως τα στοιχεία.

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ απέφυγε να απαντήσει αν ήταν ο κύριος σεισμός λέγοντας στην ΕΡΤ ότι πρέπει να περάσουν κάποιες ώρες για να παρακολουθήσουν την εξέλιξη του φαινομένου και να αποφανθούν.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ