Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Τουρκία: Χειροκροτήματα σε εθελοντές της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης (VIDEO)

Η ομάδα επιστρέφει απόψε στο αεροδρόμιο "Μακεδονία"

Σήμερα το βράδυ, στις 21.00, οι εθελοντές της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης που πραγματοποίησαν και υποστήριξαν επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στην πληγείσα από το φονικό σεισμό πόλη Αντιγιαμάν της Τουρκίας, αναμένεται να φτάσουν στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης «Μακεδονία» και από κει να πάρουν το δρόμο της επιστροφής για τα σπίτια και τις οικογένειες τους.

Από χθες το βράδυ η αποστολή της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη, όπου την υποδέχτηκαν θερμά στελέχη του αεροδρομίου και οι άνθρωποι της Turkish Airlnes.

Όπως φαίνεται στο σχετικό βίντεο που δημοσίευσε η ΕΟΔ, οι εθελοντές περπατούν στην Κωνσταντινούπολη και παρευρισκόμενοι τους χειροκρότούν.

Ειδικότερα με ανάρτηση στη σελίδα της στo facebook η ΕΟΔ αναφέρει:

Το βράδυ της Δευτέρας 13 Φεβρουαρίου μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης συνέδραμαν και υποστήριξαν υγειονομικά τις τουρκικές δυνάμεις T.C. İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı - AFAD στον πολύ δύσκολο απεγκλωβισμό τριών ανθρώπων που εντοπίστηκαν ζωντανοί μέσα στα συντρίμμια κτιρίου στην πόλη Αντιγιαμάν.

Ήταν μία από τις πολλές επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης που πραγματοποίησαν και υποστήριξαν οι εθελοντές μας, με τη βοήθεια της Speedy, από την πρώτη νύχτα της άφιξής τους στην πληγείσα περιοχή. Συνολικά, η ΕΟΔ ερεύνησε 13 κτίρια που είχαν καταρρεύσει, λειτουργώντας πάντα υπό τις οδηγίες της τουρκικής AFAD.

Από χθες το βράδυ η αποστολή της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη, όπου την υποδέχτηκαν θερμά στελέχη του αεροδρομίου και οι άνθρωποι της Turkish Airlnes, που φρόντισαν για τη σίτιση και τη διανυκτέρευσή τους σε ξενοδοχείο της εταιρείας.

Σήμερα το βράδυ, στις 21.00, οι εθελοντές μας αναμένεται να φτάσουν στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης «Μακεδονία» και από κει να πάρουν το δρόμο της επιστροφής για τα σπίτια και τις οικογένειες τους.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ειδικά το Προξενείο της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη T.C. Selanik Başkonsolosluğu που στάθηκε δίπλα μας από την πρώτη στιγμή και περισσότερο τον Πρόξενο Εφέ Τζεϊλάν και την Gökçe Över, που ήταν πάντα παρόντες όποτε χρειάστηκε!

Ευχαριστούμε, επίσης, από καρδιάς όλους τους χορηγούς και υποστηρικτές μας!

eod-tourkia.jpg
eod.png

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τελεσίγραφο Χαμάς προς Ισραήλ: Tο Κάιρο η τελευταία ευκαιρία για απελευθέρωση ομήρων
Αντιπροσωπεία της Χαμάς πρόκειται να μεταβεί στο Κάιρο προκειμένου να συμμετάσχει στις συνομιλίες για εκεχειρία στη Γάζα
Τελεσίγραφο Χαμάς προς Ισραήλ: Tο Κάιρο η τελευταία ευκαιρία για απελευθέρωση ομήρων