Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Οι Έλληνες χορτοφάγοι για την Τσικνοπέμπτη - Η εναλλακτική πρόταση για «τσίκνισμα»

Tι δηλώνει για το έθιμο της Τσικνοπέμπτης η πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Χορτοφάγων HellasVeg

Την σημασία της αποχής από κάθε εορτασμό της Τσικνοπέμπτης υπογράμμισε η πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Χορτοφάγων HellasVeg, Σουζάνα Ισαακίδου, τονίζοντας ότι η σημερινή ημέρα θα πρέπει να αποτελέσει έναυσμα για τον μέσο Έλληνα να επιδιώξει την αλλαγή.

Συγκεκριμένα, η κα Ισαακίδου επεσήμανε στο enikos.gr  ότι παρόλο που η σημερινή ημέρα αποτελεί μέρος της κουλτούρας του Έλληνα, υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις τσικνίσματος.

“Πρόκειται για ένα έθιμο που ωθεί τον μέσο Έλληνα στο να “ξεδώσει” με την παρέα του, μέσω της κατανάλωσης, κυρίως ψητών”, τονίζει η κα Ισαακίδου.

“Μπορούμε, ωστόσο, να δώσουμε στον Έλληνα μία εναλλακτική λύση τσικνίσματος όχι με κρέας αλλά με νόστιμες χορτοφαγικές λιχουδιές. Αισιοδοξώ ότι θα είναι διατεθειμένος να τις δοκιμάσει και να δώσει ευκαιρία να μπούνε στο τραπέζι του, ακόμη και την ημέρα της Τσικνοπέμπτης”, συνεχίζει.

Τέλος, η πρόεδρος της HellasVeg σημειώνει ότι ο σύλλογος στο μέλλον θα αναλάβει δράση προκειμένου να διευρύνει την ποικιλία των χορτοφαγικών επιλογών όχι μόνο στα εστιατόρια της χώρας αλλά και στο καθημερινό τραπέζι του Έλληνα.

Η απάντηση των χορτοφάγων στους εορτασμούς

Μιλώντας στο enikos.gr η πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Χορτοφάγων Σουζάνα Ισαακίδου έδωσε την δική της απάντηση για τους σημερινούς εορτασμούς.

“Ο μέσος άνθρωπος”, τονίζει η πρόεδρος,” καταναλώνει πολύ μεγάλες ποσότητες κρέατος καθημερινά, όχι μόνο την Τσικνοπέμπτη, τακτική η οποία οδηγεί σε επιδείνωση της υγείας του, όπως αναφέρουν επίσημα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας”.

“Παράλληλα”, συνεχίζει η κα Ισαακίδου “η κατανάλωση κρέατος επιβαρύνει το περιβάλλον και την κτηνοτροφία αλλά ταυτόχρονα οδηγεί σε σημαντική διεύρυνση της ψαλίδας μεταξύ φτωχών και πλούσιων στον πλανήτη. Θυμίζουμε ότι περίπου ένα δισεκατομμύριο συνάνθρωποί μας ζουν σε συνθήκες απόλυτης φτώχειας, για να μπορεί ο μέσος κάτοικος των δυτικών χωρών να καταναλώνει από 60 έως 100 κιλά κρέας ετησίως“.

Τέλος, καταλήγει, λέγοντας πως εκατομμύρια ζώα, δεν θανατώνονται μόνο αλλά κατά την διάρκεια της ζωής τους επιβιώνουν σε συνθήκες που ” τις χαρακτηρίζουμε με τρόπο οξύμωρο ως «απάνθρωπες»“, δήλωσε χαρακτηριστικά στο enikos.gr η κα Ισαακίδου.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ