Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Κωνσταντίνος Β’ Βασιλεύς – Ολυμπιονίκης αναγράφει το μνήμα του τέως στο Τατόι

Τελέστηκε σήμερα τρισάγιο στη μνήμη του

Στο Τατόι βρέθηκε το πρωί της Κυριακής η οικογένεια του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου όπου παρέστη στο τρισάγιο που πραγματοποιήθηκε στην μνήμη του. Τα μέτρα στην περιοχή ήταν δρακόντεια καθώς η επιθυμία της τέως βασιλικής οικογένειας ήταν το τρισάγιο να τελεστεί σε στενό οικογενειακό κύκλο. Έτσι λοιπόν απαγορεύτηκε  απαγορευτεί η είσοδο σε όσους ήθελαν να δώσουν το παρών στην τελετή.

Την ίδια ώρα αποκαλύφθηκε ο τάφος του τέως βασιλιά αλλά και η επιγραφή του. Πιο συγκεκριμένα στο μνήμα αναγράφονται τα εξής: «Κωνσταντίνος Β' Βασιλεύς των Ελλήνων, PRINS AF DANMARK, ΓΕΝ. ΕΝ ΑΘΗΝΑΙΣ 2 ΙΟΥΝ. 1940 - ΑΠ. ΕΝ ΑΘΗΝΑΙΣ 10 ΙΑΝ. 2023, ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ».

Ακόμη στον τάφο του τέως βασιλιά υπάρχει και το απόσπασμα «ο ΘΕΟΣ ΑΓΑΠΗ ΕΣΤΙ. ΚΑΙ Ο ΜΕΝΩΝ ΕΝ ΤΗ ΑΓΑΠΗ ΕΝ ΤΩ ΘΕΩ ΜΕΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΕΝ ΑΥΤΏ» που προέρχεται από τα κατά Ιωάννη Ευαγγέλιο και σύμφωνα με θρησκευτικούς αναλυτές αποτυπώνει την πραγματική εξήγηση του τι είναι Θεός, ποια είναι η αγάπη του προς τους ανθρώπους αλλά και την ελευθερία εκλογής που έχει ο άνθρωπος.

tatoi-4.jpg

Πηγή: Protothema.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κλείνει η ΛΑΡΚΟ, διακόπτεται η μισθοδοσία των εργαζομένων - Το σχέδιο της κυβέρνησης
Τι προβλέπεται σε απόφαση από τα υπουργεία Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Εργασίας
Κλείνει η ΛΑΡΚΟ, διακόπτεται η μισθοδοσία των εργαζομένων - Το σχέδιο της κυβέρνησης