Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Παπαδόπουλος: «Αργά ή γρήγορα θα ξανακάνει έξι Ρίχτερ στην Ελλάδα»

«Η φύση έχει τους δικούς της νόμους. Αργά ή γρήγορα θα ξανακάνει τα εξάρια στην Ελλάδα. Να μην έχουμε καμία αυταπάτη επ’ αυτού» ανέφερε ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος

Για ισχυρούς σεισμούς και στην Ελλάδα, ακόμα και 6 Ρίχτερ προειδοποίησε ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος εκφράζοντας παράλληλα τους προβληματισμούς των σεισμολόγων για μετατόπιση των σεισμών στα νότια από το επίκεντρο του ρήγματος που προκάλεσε τον φονικό σεισμό της 6ης Φεβρουαρίου στην Τουρκία.

«Η αλήθεια είναι ότι η περιοχή αυτή της Ανατολικής Μεσογείου, Τουρκίας -Συρίας, χαρακτηρίζεται από την παρουσία τριών πολύ μεγάλων ρηγμάτων. Και όταν λέμε πολύ μεγάλων, το καθένα από αυτά έχει μήκος εκατοντάδων χιλιομέτρων, όπως είναι το ρήγμα της Ανατολικής Ανατολίας, που ενεργοποιήθηκε πριν από λίγες εβδομάδες με τους δύο πολύ μεγάλους σεισμούς και όλους εκείνους οι οποίοι έχουν ακολουθήσει» ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Η φύση έχει τους δικούς της νόμους. Αργά ή γρήγορα θα ξανακάνει τα εξάρια στην Ελλάδα. Να μην έχουμε καμία αυταπάτη επ’ αυτού» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μάλιστα, θα πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση.

Ο κ. Παπαδόπουλος απάντησε επίσης στο εάν υπάρχει κίνδυνος μετατόπισης των σεισμών στα νότια, προς την Κύπρο:

«Στην τελική απόληξη του ρήγματος στα σύνορα Τουρκίας Συρίας, αλλά και πολύ κοντά στην Κύπρο, έγινε ένας πολύ ισχυρός σεισμός με μέγεθος 6,4 Ρίχτερ, ο οποίος συμπλήρωσε την καταστροφή, στην περιοχή νότια της Αντιόχειας. Αυτό δεν είναι κάτι που βγαίνει από τα φυσιολογικά και αναμενόμενα όρια. Απεναντίας είναι μέσα στα αναμενόμενα».

Πηγή: skai.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μεγάλη απεργία 24 ωρών: Ποιοι βάζουν λουκέτο - Χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη
Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ - Στον ΟΑΣΘ μόνο 50 λεωφορεία τα οποία θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας, θα εξυπηρετούν τους πολίτες
Μεγάλη απεργία 24 ωρών: Ποιοι βάζουν λουκέτο - Χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη