Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Επεισόδια στο Σύνταγμα: Έγιναν 5 συλλήψεις - Τραυματίστηκαν 7 αστυνομικοί

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για τα επεισόδια

Ανακοίνωση εξέδωσε το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ για τα επεισόδια που έγιναν νωρίτερα στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα, κατά την διάρκεια της συγκέντρωσης και πορείας διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν περίπου 10.000 άτομα με πρωτοβουλία διάφορων σωματείων, οργανώσεων και συλλογικοτήτων για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, μια ομάδα πάνω από 200 άτομα που βρίσκονταν μέσα και στην περίμετρο της συγκέντρωσης και στη συνέχεια της πορείας, εκτόξευσαν μάρμαρα, πέτρες και βόμβες μολότοφ εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων.

Τα άτομα αυτά, όπως σημειώνει η Αστυνομία, ενώ βρίσκονταν στο τέλος της πορείας και συγκεκριμένα στην οδό Πανεπιστημίου, συνέχισαν τις επιθέσεις εναντίον των αστυνομικών προκαλώντας παράλληλα φθορές σε κτίρια και οχήματα.

 «Οι αστυνομικές δυνάμεις για να αποκρούσουν τις επιθέσεις, πραγματοποίησαν περιορισμένη χρήση των αναγκαίων ενδεδειγμένων μέσων και προχώρησαν σε 6 προσαγωγές ατόμων, από τα οποία τα 5 συνελήφθησαν» αναφέρει το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ στην ανακοίνωση.

Τέλος, όπως σημειώνεται από την ΕΛΑΣ, από τις παραπάνω επιθέσεις τραυματίστηκαν 7 αστυνομικοί, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Νέα ένταση

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, νέα ένταση ξέσπασε λίγο πριν τις 16:00 στο Σύνταγμα μετά την προσωρινή ηρεμία που επικράτησε μεταξύ των συγκεντρωμένων και των αστυνομικών δυνάμεων. Στο Σύνταγμα βρίσκονται διαδηλωτές οι οποίοι διαμαρτύρονται για την τραγωδία στα Τέμπη.

Αυτή τη φορά η ένταση προκλήθηκε όταν κάποιοι από τους συγκεντρωμένους κάθισαν στο οδόστρωμα για να μην ανοίξουν οι δρόμοι. Τότε η αστυνομία τους ζήτησε να αποχωρήσουν όμως εκείνοι αρνήθηκαν και τότε οι αστυνομικές δυνάμεις τους απώθησαν.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Στον Παλαμά φτάνει η πρώτη βοήθεια από τον δήμο Νεάπολης - Συκεών
Στα χέρια των πλημμυροπαθών θα βρίσκονται μέσα στις επόμενες ώρες τα είδη πρώτης ανάγκης που συγκεντρώθηκαν με πρωτοβουλία του δήμου Νεάπολης -...
Θεσσαλονίκη: Στον Παλαμά φτάνει η πρώτη βοήθεια από τον δήμο Νεάπολης - Συκεών
Μητσοτάκης: Συνάντηση με επενδυτές στη Νέα Υόρκη - «Ελκυστικός προορισμός η Ελλάδα»
Παρουσίασε τις μεταρρυθμίσεις σε επενδυτές στη Ν. Υόρκη και συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας για επενδύσεις
Μητσοτάκης: Συνάντηση με επενδυτές στη Νέα Υόρκη - «Ελκυστικός προορισμός η Ελλάδα»