Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Βόλος: Πρόστιμο 120.000 ευρώ σε 75χρονη - Πέταξε στα σκουπίδια 4 νεογέννητα γατάκια

Κρίθηκε ένοχη για κακοποίηση ζώων με τη μορφή του βασανισμού – Τι υποστήριξε στην απολογία της

Ελεύθερη με όρο την εμφάνισή της μια φορά τον μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα Βόλου, αφέθηκε μετά την απολογία της στον ανακριτή, η 75χρονη γυναίκα, η οποία πέταξε σε κάδο απορριμμάτων, κοντά στο σπίτι της, 4 νεογέννητα γατάκια, μέσα σε νάιλον σακούλα.

Η γυναίκα κρίθηκε ένοχη για κακοποίηση ζώων με τη μορφή του βασανισμού και με απόφαση ανακριτή και εισαγγελέως υπηρεσίας αφέθηκε ελεύθερη με όρο, ενώ της επιβλήθηκε χρηματική ποινή 1500 €.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατηγορούμενη αρνήθηκε την κατηγορία, υποστηρίζοντας ότι πήγε να πετάξει τα σκουπίδια και δεν ήταν αυτή που πέταξε τα γατάκια στον κάδο. Ωστόσο, ο γείτονας που έκανε την καταγγελία στην Αστυνομία, υποστηρίζει ότι η γυναίκα πέταξε την σακούλα με τα ζωντανά νεογέννητα στον κάδο σκουπιδιών.

Εκτός από την ποινική διαδικασία, στην 75χρονη επιβλήθηκε και διοικητικό πρόστιμο 120.000 € (30.000 € για κάθε ζώο), όπως προβλέπει ο νόμος, από την Αστυνομία.

Το περιστατικό γνωστοποίησε η Φιλοζωική Ομάδα Βόλου, το βράδυ της Δευτέρας, το πρωί της Τρίτης ενημερώθηκε η Αστυνομία και η ηλικιωμένη γυναίκα συνελήφθη, ενώ οι αστυνομικοί μετέφεραν στο ΑΤ Βόλου τα γατάκια, μέχρι να τα παραλάβει εθελοντής της φιλοζωικής.

Πηγή: Magnesianews.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αεροπλάνο της British πέρασε ξυστά από drone – Πετούσε από Αθήνα προς Λονδίνο
H απόσταση μεταξύ τους έφτασε στο 1,5 μέτρο - Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος πετούσε σε ύψος 24 φορές μεγαλύτερο από το μέγιστο νόμιμο ύψος για τις...
Αεροπλάνο της British πέρασε ξυστά από drone – Πετούσε από Αθήνα προς Λονδίνο