Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Συνελήφθη και ο έκτος δράστης για την αιματηρή οπαδική συμπλοκή στα Ιωάννινα

Προφυλακίστηκαν χθες οι υπόλοιποι πέντε, όλοι κατηγορούνται και για απόπειρα ανθρωποκτονίας

Εντοπίστηκε και συνελήφθη χθες και ο τελευταίος δράστης που εμπλέκεται στο αιματηρό επεισόδιο που είχε σημειωθεί πριν από λίγες ημέρες -Παρασκευή 7 Απριλίου- στην περιοχή των Σεισμόπληκτων στα Ιωάννινα.

Οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν στη σύλληψη και του τελευταίου οπαδού, σε βάρος του οποίου είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, συμπλοκής και για παραβάσεις των νομοθεσιών για τον ερασιτεχνικό και επαγγελματικό αθλητισμό και περί φωτοβολίδων.

Σημειώνεται πως με ομόφωνη απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα προφυλακίστηκαν χθες οι 5 από τους 6 συλληφθέντες για την αιματηρή συμπλοκή μεταξύ οπαδών ποδοσφαιρικών ομάδων, ενώ το «μέλλον» του έκτου θα καθορίσουν οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης το επόμενο διάστημα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

«Στη σύλληψη και του τελευταίου ημεδαπού, που κατηγορείται για συμμετοχή στη συμπλοκή με οπαδικά κίνητρα, η οποία έλαβε χώρα την 07-04-2023 στα Ιωάννινα, προχώρησαν χθες (12-04-2023) το βράδυ αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων (σχετικά τα από 08-04-2023 και 12-04-2023 Δελτία Τύπου).

Σε βάρος του είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από τον κ. Ανακριτή Ιωαννίνων για τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, συμπλοκής και για παραβάσεις των νομοθεσιών για τον ερασιτεχνικό και επαγγελματικό αθλητισμό και περί φωτοβολίδων.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα αρμοδίως».

Στη φυλακή οι υπόλοιποι πέντε με ομόφωνη απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα

Υπενθυμίζεται πως προφυλακίστηκαν χθες οι πέντε κατηγορούμενοι για την αιματηρή συμπλοκή μεταξύ οπαδών ποδοσφαιρικών ομάδων στα Ιωάννινα.

Μεταφέρθηκαν  στον ανακριτή για να απολογηθούν και 2 από τους 3 οπαδούς, που είχαν αρχικά ταυτοποιηθεί και διέφευγαν της σύλληψης. Όμως μετά την έκδοση εντάλματος οι δύο συνελήφθησαν. Κατά την προσαγωγή τους στην εισαγγελέα ο ένας ζήτησε προθεσμία για να απολογηθεί το μεσημέρι της Μ. Πέμπτης στον ανακριτή. Όλοι κατηγορούνται και για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Ο συνήγορος δύο εκ των κατηγορουμένων -οι οποίοι είναι αδέλφια- Αλέξης Κούγιας, σε δηλώσεις του σημείωσε πως η προφυλάκιση είναι δικαιολογημένη βάσει των στοιχείων και του υλικού που υπάρχουν μέχρι τώρα και ευχήθηκε σύντομη ανάρρωση στον σοβαρά τραυματία που νοσηλεύεται στην ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.

Ο συνήγορος των υπολοίπων Δημήτρης Νάκος, ανέφερε πως κατά την ακροαματική διαδικασία θα αποδειχθούν οι πραγματικές συνθήκες των γεγονότων και ευχήθηκε περαστικά στον τραυματία.

Πηγή: protothema

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Κραυγή αγωνίας στο Θεαγένειο - Ένας νοσηλευτής για 30 ασθενείς
Οι εργαζόμενοι αντιδρούν και στα απογευματινά χειρουργεία - «Θέλουμε να κοιτάμε τους ασθενείς στα μάτια και όχι στην τσέπη», ανέφερε ο πρόεδρος του...
Θεσσαλονίκη: Κραυγή αγωνίας στο Θεαγένειο - Ένας νοσηλευτής για 30 ασθενείς