Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ρόδος: Ζωγραφιά 9χρονης σε σχολείο κίνησε υποψίες σεξουαλικής κακοποίησης

Διατάχθηκε έρευνα από την Εισαγγελία και κατασχέθηκαν κινητά και τάμπλετ των γονιών και του πατριού

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου κατόπιν παραγγελίας της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ρόδου για τυχόν διάπραξη σεξουαλικών εγκλημάτων εις βάρος 9χρονης μετά τις ζωγραφιές που έκανε στο σχολείο της και κίνησαν υποψίες ότι έχει παρενοχληθεί σεξουαλικά.

Το κορίτσι είναι μαθήτρια της Γ' Δημοτικού και στις ζωγραφιές της, σχεδίασε τον εαυτό της στο κρεβάτι πάνω στον πατριό της, σύμφωνα με τη «Δημοκρατική» ενώ υπήρχαν και ζωγραφιές που παρέπεμπαν σε σεξουαλική πράξη.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ένα από τα τετράδια της ανήλικης είχε μπερδευτεί και βρέθηκε στην τσάντα ενός άλλου παιδιού, η μητέρα του οποίου όταν το είδε, ανησύχησε και ενημέρωσε την υποδιευθύντρια του σχολείου. Ακολούθως απευθύνθηκε σε ψυχολόγο που έκανε την εκτίμηση ότι μπορεί το παιδί να έχει εκτεθεί και σε απαγορευμένο υλικό (πορνογραφία). Ωστόσο, από κατάθεση που έδωσε το παιδί δεν προέκυψε τίποτα το μεμπτό.

Στις αρχές Απριλίου 2023 κατασχέθηκαν τα κινητά τηλέφωνα των γονέων της και ένα τάμπλετ που χρησιμοποιεί ο πατριός της. Ο πατριός και η μητέρα της ανήλικης, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 33 και 29 ετών ελέγχονται στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που παραγγέλθηκε από την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου για τυχόν διάπραξη των αδικημάτων της κατάχρησης ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση, της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση και της πορνογραφίας ανηλίκων.

Χθες κλήθηκαν σε έγγραφες εξηγήσεις και αρνήθηκαν κατηγορηματικά τα όσα πιθανολογούνται εις βάρος τους. Επικαλέστηκαν δύο εκθέσεις ψυχοθεραπευτών που διενήργησαν πραγματογνωμοσύνες στο παιδί και τόνισαν ότι δεν έχει άγχος ή φόβο και ότι δεν υπήρξε ένδειξη για την τέλεση οποιουδήποτε αδικήματος εις βάρος της.

Επικαλέστηκαν εξάλλου και ζωγραφιές του παιδιού ενώπιον ψυχολόγου που ζωγράφισε τους γονείς της και το αδελφάκι της με χαρούμενα και ζωηρά χρώματα, ενώ εκφράστηκε με αγάπη και στοργή για τη μητέρα, τον πατριό και το αδερφάκι της. Επεσήμαναν επιπλέον, ότι από έλεγχο μαιευτήρα στο παιδί δεν προέκυψε κανένα απολύτως εύρημα όπως και από ανάλογο έλεγχο γαστρεντερολόγου και ιατροδικαστή.

Αναφέρθηκαν επίσης, και στην κατάθεση της διευθύντριας του σχολείου του παιδιούπου τόνισε ότι δεν είχε εικόνα ή υπόνοια για σεξουαλική παρενόχληση, μόνο για σχετική παραμέλησή της από την οικογένεια όσον αφορά στα μαθήματά της και τόνισαν ότι το μορφοπνευματικό επίπεδό τους δεν είναι το βέλτιστο δεδομένου ότι και οι δύο είναι αλλοδαποί και μόνο ο ένας μιλά καλά τα ελληνικά ενώ δεν υπάρχει συγγενικό υποστηρικτικό περιβάλλον.

Πηγή: protothema.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μαρινάκης: Απαράδεκτα και αχαρακτήριστα τα όσα συνέβησαν σήμερα στη Βουλή
Είμαστε απέναντι στη βία, απέναντι στα φαινόμενα εκχυδαϊσμού της Δημοκρατίας, απέναντι σε τραμπουκισμούς και απειλές, αναφέρει ο κυβερνητικός...
Μαρινάκης: Απαράδεκτα και αχαρακτήριστα τα όσα συνέβησαν σήμερα στη Βουλή
Θεσσαλονίκη: Αναστολή εκτέλεσης ποινής υπό όρους σε 50χρονο για ενδοοικογενειακή απειλή
Δικαστήριο ανέστειλε την ποινή του υπό τους όρους να φύγει από το σπίτι και να μην πλησιάζει τη γυναίκα και το ανήλικο παιδί τους σε απόσταση 100...
Θεσσαλονίκη: Αναστολή εκτέλεσης ποινής υπό όρους σε 50χρονο για ενδοοικογενειακή απειλή