Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Νικομήδειας, Ιωακείμ

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Άφησε την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης, όπου επί δύο δεκαετίες νοσηλευόταν

Εκοιμήθη ο Γέρων Μητροπολίτης Νικομηδείας και πρώην Χαλκηδόνος, Ιωακείμ. Υπήρξε σημαντικός Ιεράρχης του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Βρισκόταν επί 23 χρόνια στο κρεβάτι του πόνου χωρίς να μπορεί να επικοινωνήσει με το περιβάλλον του.

Ο Σεβασμιώτατος άφησε την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης, όπου επί δύο δεκαετίες νοσηλευόταν. Ο κατά κόσμον Ηλίας Νεραντζούλης γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη την 1 Μαρτίου 1942. Αποφοίτησε από τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης το 1966.

Χειροτονήθηκε διάκονος στις 18 Δεκεμβρίου 1966 στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Σταυροδρομίου από τον Μητροπολίτη Χαλδίας Κύριλλο και Πρεσβύτερος στις 21 Σεπτεμβρίου 1973 από τον Μητροπολίτη Χαλκηδόνος Μελίτωνα.

Στις 27 Ιουνίου 1977 προήχθη σε εν ενεργεία Μητροπολίτη με τον ίδιο τίτλο. Στις 10 Δεκεμβρίου 1991 εξελέγη Μητροπολίτης Χαλκηδόνος.

Στις 21 Μαρτίου 2008 εξελέγη Μητροπολίτης Νικομηδείας.

Πηγή: ertnews.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γυναικοκτονία στην Καλαμάτα: «Αν κάτι μου συμβεί, θα με έχει σκοτώσει ο άντρας μου»
Η ανατριχιαστική φράση της 39χρονης στους φίλους της – Συγκλονίζουν οι νέες αποκαλυπτικές λεπτομέρειες για την υπόθεση
Γυναικοκτονία στην Καλαμάτα: «Αν κάτι μου συμβεί, θα με έχει σκοτώσει ο άντρας μου»
Θεσσαλονίκη: Έργα σε 4 δρόμους – Όλα τα σημεία με κλειστές λωρίδες και ρυθμίσεις
Εργασίες πραγματοποιούνται και σήμερα από συνεργεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου
Θεσσαλονίκη: Έργα σε 4 δρόμους – Όλα τα σημεία με κλειστές λωρίδες και ρυθμίσεις