Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Κλοπή μαμούθ στη Θεσσαλονίκη: Ξεγέλασε γυναίκα και της πήρε πάνω από 175.000 ευρώ

Κλοπή μαμούθ στη Θεσσαλονίκη: Ξεγέλασε γυναίκα και της πήρε πάνω από 175.000 ευρώ
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Ταυτοποιήθηκε από την αστυνομία ένας 46χρονος – Πραγματοποιήθηκε και επιχείρηση με ελέγχους σε περιοχή στα δυτικά

Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Λευκού Πύργου εξιχνίασαν περίπτωση διακεκριμένης κλοπής, απάτης με υπολογιστή και πλαστογραφίας. Ως δράστης ταυτοποιήθηκε ένας 46χρονος άντρας, ο οποίος εκμεταλλευόμενος τη φιλική σχέση που είχε με μια 84χρονη, πήρε τα κλειδιά του σπιτιού της και έκλεψε από το εσωτερικό του χρηματικό ποσό 12.000 ευρώ, καθώς και κοσμήματα αξίας περίπου 100.000 ευρώ. Παράλληλα, μαζί με συνεργούς του πήγαν σε υποκατάστημα τράπεζας στον Πειραιά και χρησιμοποιώντας πλαστή ταυτότητα «σήκωσαν» ποσό 63.902,50 από το λογαριασμό της γυναίκας, με ανάληψη αλλά και με συναλλαγές μέσω e-banking.

Αναλυτικά, σε ανακοίνωσή της η αστυνομία αναφέρει:

Εξιχνιάστηκε έπειτα από μεθοδική και επιστάμενη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Λευκού Πύργου περίπτωση διακεκριμένης κλοπής, απάτης με υπολογιστή και πλαστογραφίας. 

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία σε βάρος 46χρονου ημεδαπού.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα ο ανωτέρω, εκμεταλλευόμενος φιλική σχέση με 84χρονη ημεδαπή, απέσπασε τα κλειδιά της οικίας της τον Οκτώβριο του 2024 και αφαίρεσε από το εσωτερικό το χρηματικό ποσό των 12.000 ευρώ και κοσμήματα-χρυσαφικά εκτιμώμενης αξίας 100.000 ευρώ περίπου. 

Ακολούθως, προέβη σε έκδοση τηλεφωνικής σύνδεσης στο όνομα της 84χρονης και με συνεργούς του, οι οποίοι μετέβηκαν σε υποκατάστημα τράπεζας στον Πειραιά, αφαίρεσαν με χρήση πλαστού δελτίου ταυτότητας από το λογαριασμό της, το χρηματικό πόσο των 63.902,50 ευρώ συνολικά, τόσο με ανάληψη όσο και με συναλλαγές μέσω e-banking.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα. 

 

Επιχείρηση με ελέγχους σε περιοχές στα δυτικά

Επίσης, από την αστυνομία πραγματοποιήθηκε επιχείρηση με ελέγχους σε περιοχές του Δήμου Χαλκηδόνος για την πρόληψη και αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και την εδραίωση αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες. Συνολικά ελέγχθηκαν 97 άτομα και 77 οχήματα.

Αναλυτικά, σε ανακοίνωσή της η αστυνομία αναφέρει:

Στο πλαίσιο υλοποίησης επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης για την πρόληψη – αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και την εδραίωση αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, πρωινές έως μεσημβρινές ώρες χθες (06-10-2026), πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση σε περιοχές του Δήμου Χαλκηδόνος.

Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Χαλκηδόνος, με τη συνδρομή συναδέλφων τους της ίδιας Διεύθυνσης και έτερων Διευθύνσεων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, έλεγξαν συνολικά:

• 97 άτομα και

• 77 οχήματα. 

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων:

• Διαπιστώθηκαν 15 παραβάσεις Κ.Ο.Κ.

• Βεβαιώθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές ποινές και

• Ακινητοποιήθηκαν 14 οχήματα.

Παρόμοιες δράσεις θα συνεχιστούν και σε άλλες περιοχές του Νομού.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Θεσσαλονίκη

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Θεσσαλονίκη: Γυναίκα σε αμόκ έσπαγε τζάμια παρκαρισμένων ΙΧ – Ζημιές σε 3 αυτοκίνητα

Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε 31χρονο στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» - Γιατί τον συνέλαβαν