Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Σοκ στην Ύδρα: 55χρονος πέταξε γάτα από ταράτσα ύψους 8 μέτρων (ΦΩΤΟ)

Οδηγείται στον εισαγγελέα, φορτωμένος με πρόστιμο 15.000 ευρώ – «Εγώ την πέταξα, έχεις πρόβλημα;»

Στον εισαγγελέα και «φορτωμένος» με το μέγιστο διοικητικό πρόστιμο των 15.000 ευρώ, οδηγείται σήμερα στις 11:00 ο 55χρονος κακοποιητής του γατιού της Ύδρας που πέταξε το μικρό ζώο από ταράτσα ύψους 8 μέτρων προκαλώντας σοκ και αποτροπιασμό στους πελάτες του εστιατορίου που γευμάτιζαν.

Το γατάκι, τραυματισμένο στο πρόσωπο βρέθηκε και οι αστυνομικοί του τοπικού τμήματος μετά από σαφείς οδηγίες των αξιωματικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πειραιά, κάλεσαν την κυρία του καταστήματος που έκανε την καταγγελία για συμπληρωματική κατάθεση στην οποία σύμφωνα με πληροφορίες βεβαιώνει πως το ζωάκι επέστρεψε.

ydra_gata_2.jpg

Και αυτό γιατί, οι αστυνομικοί ήθελαν να έχουν πλήρη εικόνα για την κατάσταση του ζώου, πριν την ολοκλήρωση της δικογραφίας και την επιβολή προστίμου, καθώς σύμφωνα με τον νόμο τα διοικητικά πρόστιμα, σε περίπτωση θανάτωσης ζώου κυμαίνονται από 30.000-50.000 ενώ αν το δύστυχο ζώο καταφέρει μετά την κτηνωδία που έχει υποστεί να ζήσει τα ποσά ορίζονται στις 5.000 και αγγίζουν τις 15.000 ευρώ.

Οι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πειραιά, ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι σε θέματα κακοποίησης ζώων έδωσαν εντολή στους αστυνομικούς του τοπικού τμήματος μετά την καταγγελία να προχωρήσουν άμεσα στη σύλληψη του δράστη έτσι ώστε να μην χαθεί χρόνος, να λάβουν καταθέσεις από όλα τα πρόσωπα και τελικά να τυλίξουν σε μια κόλλα χαρτί τον κακοποιητή του ανυπεράσπιστου ζώου που τον πλησίασε φιλικά για λίγο φαγητό και κατέληξε αιμόφυρτο και τραυματισμένο στο δρόμο, και να τον στείλουν στον Εισαγγελέα φορτωμένο με το μέγιστο πρόστιμο των 15.000 ευρώ.

 

Οι μαρτυρίες για το περιστατικό

Οι αυτόπτες μάρτυρες ωστόσο, ένα ζευγάρι Αθηναίων τουριστών που έτυχε να περνούν εκείνη τη στιγμή από το σημείο και είδαν τη γάτα να προσγειώνεται στα πόδια τους, κατέθεσαν στην αστυνομία ότι ο 55χρονος όχι μόνο παραδέχθηκε ότι ήταν εκείνος που έσπρωξε τη γάτα στο κενό αλλά τους αντιμετώπισε και με ιδιαίτερα ειρωνικό και προκλητικό τρόπο.

«Μου είπε χαρακτηριστικά ‘εγώ την πέταξα, έχεις πρόβλημα;’». Μια άλλη γυναίκα η οποία καθόταν στο τραπέζι του 55χρονου μιλώντας στο protothema.gr, υποστήριξε ότι ο ίδιος δεν είχε πρόθεση να βλάψει το κατοικίδιο και πως αιφνιδιάστηκε όταν το είδε να ανεβαίνει στο τραπέζι. «Αντέδρασε με το λάθος τρόπο επειδή η σύζυγός του είχε φοβία με τις γάτες».

 

Το χρονικό

Το περιστατικό αντιλήφθηκε πρώτα μια γυναίκα όταν ξαφνικά «έσκασε» στα πόδια της το γατάκι. Από την σφοδρή πρόσκρουση το πλακόστρωτο γέμισε με αίματα. Ύστερα η ίδια μαζί με ένα ακόμη ζευγάρι αυτόπτων μαρτύρων πήγαν στο Αστυνομικό Τμήμα για να καταγγείλουν το περιστατικό. Οι αστυνομικοί προσήγαγαν τον δράστη και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του. Όπως ανάφερε η κυρία Μαρία Μητσέλη, ιδιοκτήτρια του ισόγειου τουριστικού καταστήματος, που βρίσκεται ακριβώς από κάτω από το εστιατόριο «Ψαροπούλα», ο δράστης είναι ένας μεσήλικος άνδρας, ο οποίος εκείνη την ώρα βρισκόταν στην ταβέρνα μαζί με την παρέα του.

«Καθόμουν έξω από το μαγαζί όταν αντικρίσαμε την γάτα να πέφτει από ύψος οκτώ μέτρων. Η τέντα του καταστήματός μου έκοψε τη φορά της πτώσης όμως η γάτα τραυματίστηκε στο πρόσωπο. Το ζώο έπεσε μπροστά σε μια Αθηναία τουρίστρια και τον άντρα της οι οποίοι πήγαν τρέχοντας να δουν τι είχε συμβεί και τότε αυτός που την έριξε τους απάντησε: "Έχεις κανένα πρόβλημα; Εγώ την έριξα"». Ο δράστης ήταν με παρέα, γυναίκες και άντρες οι οποίοι γελούσαν, σύμφωνα με την μαρτυρία. «Η αστυνομία έφτασε πολύ γρήγορα και τον προσήγαγε στο Τμήμα», δήλωσε η αυτόπτης μάρτυρας.

Ο κ. Γεώργιος Γερασίμου που έτρεξε μαζί με την σύζυγο του για να εξακριβώσει τα αιτία της πτώσης του γατιού ανέφερε τα εξής: «Η γάτα έπεσε από το μπαλκόνι της Ψαροπούλας, από ύψος οκτώ μέτρων. Τραυματίστηκε στο πρόσωπο και γέμισε αίματα το σημείο. Ανεβήκαμε στην ταράτσα της Ψαροπούλας και ρωτήσαμε την παρέα που καθόταν αν είδαν ποιος πέταξε τη γάτα. "Εγώ την πέταξα, έχεις πρόβλημα;" μου απάντησε ένας κύριος εύσωμος με καρό πουκάμισο. Τους είπα ότι θα καλέσω την αστυνομία και μου είπαν: "Κάνε ό,τι θες". Πράγματι, πήγαμε στο ΑΤ και αναφέραμε το περιστατικό».

ydra_gata_4.jpg

Προς το παρόν, η κακοποιημένη γάτα -που έχει ιδιοκτήτη, δεν είναι αδέσποτη- δεν έχει εντοπιστεί. Είναι άγνωστο πού βρίσκεται και ποια είναι η κατάστασή της. Σημειώνεται ότι το κατάστημα της «Ψαροπουλας» διαθέτει κάμερες που ενδεχομένως έχουν καταγράψει τον τρόπο που έδρασε ο δράστης.

ydra_gata_3.jpg

Πηγή: protothema.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ