Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ναυάγιο με μετανάστες στη Μύκονο – Τρεις νεκροί, έρευνες για 12 άτομα (VIDEO)

Επέβαιναν σε πλαστικό ταχύπλοο σκάφος το οποίο ανετράπη και βυθίστηκε

Σε εξέλιξη βρίσκεται από νωρίς το πρωί, επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αγνοούμενων αλλοδαπών στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Μυκόνου, που επέβαιναν σε πλαστικό ταχύπλοο σκάφος το οποίο ανετράπη και βυθίστηκε. Όπως έχει γίνει γνωστό μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί δύο άτομα και έχουν ανασυρθεί τρεις σοροί (ένας άνδρας και δύο γυναίκες).

Σύμφωνα με ενημέρωση από το Ενιαίο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, που έχει αναλάβει τον συντονισμό της επιχείρησης, το λιμενικό ενημερώθηκε από τον ευρωπαϊκό αριθμό κλήσης έκτακτης ανάγκης «112», για παροχή συνδρομής σε σκάφος στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Μυκόνου, όπου έσπευσε άμεσα περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος.

 

17 άτομα επέβαιναν στο σκάφος

Το σκάφος του λιμενικού εντόπισε σε βραχώδη ακτή δύο αλλοδαπούς άνδρες, τους οποίους και μετέφερε στον λιμένα Μυκόνου. Σύμφωνα με τους δύο διασωθέντες, το ταχύπλοο σκάφος είχε ξεκινήσει από τα τουρκικά παράλια και επέβαιναν σε αυτό συνολικά 17 άτομα, χωρίς σωστικό εξοπλισμό.

Άμεσα ξεκίνησαν έρευνες προς εντοπισμό των αγνοουμένων από τρία περιπολικά σκάφη του λιμενικού, ένα παραπλέον πλοίο και ιδιωτικά σκάφη, ενώ από αέρος επιχειρούν ένα ελικόπτερο Super Puma της πολεμικής Αεροπορίας, ένα ελικόπτερο Sikorsky του Πολεμικού Ναυτικού, καθώς και περιπολικά οχήματα του Λιμενικού Σώματος από ξηράς.

Στην περιοχή σπεύδει, επίσης, ένα πλοίο ανοικτής θαλάσσης του Λιμενικού, κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών (Μ.Υ.Α.), ενώ πρόκειται να επιχειρήσει και ένα ελικόπτερο του Λιμενικού Σώματος.

Σημειώνεται ότι οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν είναι βόρειοι άνεμοι εντάσεως 5 μποφόρ.

Δείτε video από το σημείο:

Πηγή: iefimerida.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ