Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Πανελλαδικές: Η ισότητα των φύλων και τα δικαιώματα της γυναίκας το σημερινό θέμα

Στο μάθημα της της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας - Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προστασίας των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Μία ομιλία, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προστασίας των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στην οποία θα αναφέρονται φαινόμενα παραβίασης των δικαιωμάτων της γυναίκας στη σύγχρονη εποχή στον ιδιωτικό και δημόσιο βίο, καθώς επίσης και οι τρόποι με τους οποίους η νέα γενιά μπορεί να συμβάλει έμπρακτα στην επίτευξη της ισότητας των φύλων, κλήθηκαν να γράψουν οι υποψήφιοι των πανελλαδικών σήμερα, Παρασκευή, στο πλαίσιο της εξέτασης του μαθήματος της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας (Γενικής Παιδείας).

Από τους υποψηφίους, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ζητήθηκε να υποστηρίξουν τεκμηριωμένα την άποψή τους, αξιοποιώντας τρία κείμενα αναφοράς: ένα απόσπασμα από το βιβλίο «Δικαιοσύνη: η ουσία της πολιτικής», του Σταύρου Τσακυράκη, καθηγητή της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ένα πρόσφατο άρθρο της δημοσιογράφου Μαρίλιας Παπαθανασίου σχετικά με τον Φεμινισμό και τον Νεοφεμινισμό, καθώς επίσης και ένα απόσπασμα από το διήγημα «Μια φοβερή παρηγοριά», του λογοτέχνη Χρήστου Οικονόμου.

Επιπλέον, από τους υποψηφίους ζητήθηκε, μεταξύ άλλων, να κάνουν μία περίληψη του κειμένου του κ. Τσακυράκη και να απαντήσουν σε ερωτήσεις κατανόησης των τριών προαναφερθέντων κειμένων.

Για να δείτε αναλυτικά τα σημερινά θέματα, πατήστε εδώ.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γιακουμάκης για τις επιθέσεις εναντίον του: «Μακάρι αυτοί να βρουν το νόημα της ζωής»
Τι απάντησε ο ποδοσφαιριστής μετά τις διαδικτυακές επιθέσεις που δέχτηκε λόγω του χαμένου πέναλτι στον αποκλεισμό της Εθνικής Ελλάδος από τη Γεωργία
Γιακουμάκης για τις επιθέσεις εναντίον του: «Μακάρι αυτοί να βρουν το νόημα της ζωής»