Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ριφιφί στην Κηφισιά: Πώς «χτύπησαν» το κατάστημα με τα σπάνια νομίσματα (VIDEO)

Άνοιξαν με οξυγονοκόλληση το χρηματοκιβώτιο

Οι χειρουργικές κινήσεις των δραστών που αφαίρεσαν νομίσματα ανεκτίμητης αξίας, από το κατάστημα της Κηφισιάς, καταγράφονται σε πλάνα.

Σε βίντεο του Mega προβάλλεται μέσα από φωτογραφίες ο τρόπος διάρρηξης.  Ειδικότερα, όπως φαίνεται, οι διαρρήκτες παραβίασαν πόρτα από την πίσω πλευρά του κτιρίου.

Άνοιξαν μια τρύπα από το υπόγειο γκαράζ και έφτασαν στο επίμαχο σημείο όπου και εντόπισαν το χρηματοκιβώτιο.

Το χρονικό της διάρρηξης

Το ριφιφί στο κατάστημα της Κηφισιάς ήταν πολύ καλά προσχεδιασμένο και οι δράστες είχαν πληροφορίες εκ των έσω, εκτιμά η Αστυνομία.

Οι δράστες γνώριζαν πως η εν λόγω νομισματική εταιρία διέθετε μεγάλη γκάμα από σπάνια νομίσματα, μεγάλης αξίας, κάτι που διαφήμιζαν και στο site τους. Η συλλογή τους περιλάμβανε και μερικά από τα πιο σπάνια ελληνικά νομίσματα, για παράδειγμα τη δραχμή «Crete 5 Drachmai 1901 NGC AU53 Silver» η οποία πωλείται έναντι 2.200 ευρώ το κομμάτι. Υπολογίζεται δε, ότι η λεία των διαρρηκτών είναι από 800.000 έως 1,5 εκατομμύριο ευρώ.

nomismata3.jpg

Η δραχμή«Crete 5 Drachmai 1901 NGC AU53 Silver» η οποία πωλείται έναντι 2.200 ευρώ το κομμάτι

H νομισματική εταιρία με έδρα στην Κηφισιά διαχειρίζεται κυρίως υψηλής ποιότητας, σπάνια Ελληνικά νομίσματα, αλλά και παγκόσμια νομίσματα και χρυσό.

Η εξειδίκευσή της περιλαμβάνει χρυσά, bullion, ασημένια, χάλκινα, και χαλκονικέλινα νομίσματα, καθώς και μετάλλια και χαρτονομίσματα. Πρόκειται για εξουσιοδοτημένους εμπόρους από την PCGS από το 2009, από τους πρώτους σε ολόκληρη την Ευρώπη. Είναι μέλη του Collector’s Club από το 2003 και της Πανελλήνιας Νομισματικής Κοινότητας από το 2002 και συμμετέχουν σε όλες τις σημαντικές Ευρωπαϊκές νομισματικές εκδηλώσεις.

nomismata.jpg

Βραζιλία 2000R 1889 PCGS MS63 Ασημένιο

nomismata1.jpg

Ανδρέας Μιαούλης Μετάλλιο1976 PCGS SP65 Ag Matte

Όπως έγινε γνωστό το κατάστημα με τα σπάνια νομίσματα στην Κηφισιά έγινε στόχος διαρρηκτών την Κυριακή.

Οι δράστες, μπήκαν από το υπόγειο γκαράζ και γκρέμισαν τον τοίχο του καταστήματος. Εκεί εντόπισαν το χρηματοκιβώτιο, το άνοιξαν με οξυγονοκόλληση και αφαίρεσαν τα νομίσματα αλλά και χρήματα. Οι γείτονες εντόπισαν μία περίεργη κίνηση μέσα στο κατάστημα, το οποίο όμως δεν έχει κάμερες. Οι δράστες απενεργοποίησαν τον συναγερμό και έπειτα συνέχισαν ανενόχλητοι τη διάρρηξη.

Η λεία των διαρρηκτών υπολογίζεται από 800.000 έως 1,5 εκατομμύριο ευρώ. Τη διάρρηξη διαπίστωσαν οι υπάλληλοι του καταστήματος το πρωί της Δευτέρας, οι οποίοι ειδοποίησαν την αστυνομία.

Στο σημείο βρίσκεται κλιμάκιο της αστυνομίας ώστε να συλλέξει DNA και αποτυπώματα, ενώ ήδη ελέγχονται τα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας.

nomismata2.jpg

Αίγυπτος Mamluk Order Χρυσό

Πηγή: protothema.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ