Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

BBC: Τα πρώτα πλάνα από τις έρευνες στο σημείο του ναυαγίου (VIDEO)

Πλάνα τραβηγμένα από επιβάτη του κρουαζιερόπλοιου Celebrity Beyond, το οποίο έτυχε να περνά από την περιοχή των ερευνών την περασμένη Τετάρτη

Το φως της δημοσιότητας βλέπουν τα πρώτα πλάνα από τις έρευνες εντοπισμού και διάσωσης αγνοούμενων, μετά το πολύνεκρο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου.

Ειδικότερα, τα πλάνα που εντόπισε και μεταδίδει το BBC, τραβήχτηκαν από επιβάτη στο κρουαζιερόπλοιο Celebrity Beyond, το οποίο έτυχε να περνά από την περιοχή των ερευνών την περασμένη Τετάρτη (14/6).

Στις εικόνες που παραθέτει το βρετανικό δίκτυο διακρίνονται παραπλέοντα σκάφη, η φρεγάτα Κανάρης και ένα ελικόπτερο Super Puma που πετάει πάνω από τη θαλάσσια περιοχή όπου βυθίστηκε το σκάφος, παρασύροντας στον θάνατο εκατοντάδες μετανάστες, μεταξύ των οποίων και γυναικόπαιδα που ήταν κλεισμένα στο αμπάρι του σκάφους, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των διασωθέντων.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι αυτή την ώρα οι σοροί που έχουν ανασυρθεί είναι 78, ενώ παραμένει άγνωστος ο αριθμός των αγνοουμένων. Οι διασωθέντες είναι 104.

Πάντως, μαρτυρίες επιζώντων κάνουν λόγο για 500 έως 700 άτομα μέσα στο σκάφος που βυθίστηκε.

Εννέα αλλοδαποί αιγυπτιακής υπηκοότητας έχουν συλληφθεί ως διακινητές. Οι συλληφθέντες φέρονται να αποτελούσαν πλήρωμα του πλοίου και είχαν διακριτούς ρόλους στη μεταφορά των υπολοίπων. Και οι εννέα ζήτησαν προθεσμία ώστε να απολογηθούν την Δευτέρα.

Πηγή: ieidiseis.gr 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χωρίς λεωφορεία ΟΑΣΘ η Θεσσαλονίκη σήμερα με 2 στάσεις – Ποιες ώρες απεργούν
Στάση εργασίας από τους εργαζόμενους στον ΟΑΣΘ στο πλαίσιο των απεργιακών κινητοποιήσεων για την εργατική Πρωτομαγιά
Χωρίς λεωφορεία ΟΑΣΘ η Θεσσαλονίκη σήμερα με 2 στάσεις – Ποιες ώρες απεργούν