Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Προβλήματα από την κακοκαιρία στην Εύβοια - Καταστροφή καλλιεργειών στην Πτολεμαΐδα

Ζημιές σε σπίτια, δρόμους αλλά και καλλιέργειες

Σημαντικά προβλήματα αντιμετωπίζει η Εύβοια και η Σκύρος από την κακοκαιρία που «σαρώνει» τις γύρω περιοχές από χθες Σάββατο (17.6.2023) και έχει προκαλέσει ζημιές σε σπίτια, δρόμους αλλά και καλλιέργειες.

Η κακοκαιρία συνεχίζεται και από τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, σύμφωνα με το evima.gr, αφού η βροχή πέφτει ασταμάτητα σε όλη την Εύβοια. Γι’ αυτό και η Πολιτική Προστασία της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας αλλά και η τοπική Πυροσβεστική Υπηρεσία βρίσκονται επί ποδός για ό,τι προκύψει.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται σε δρόμους τόσο στη νότια όσο και στη βόρεια Εύβοια, αφού μοιάζουν με ποτάμια.

Λόγω της κακοκαιρίας και των κεραυνών που πέφτουν, ένας μετασχηματιστής πήρε φωτιά, με αποτέλεσμα να κοπεί το ρεύμα σε δύο χωριά.

Σύμφωνα με όσα είπε στο evima.gr ο δήμαρχος Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας, Γιώργος Τσαπουρνιώτης: «Όπως μου είπαν οι κάτοικοι, ήρε φωτιά μετασχηματιστής στο χωριό Κοτσικιά λόγω της έντονης βροχής και αποτέλεσμα αυτού είναι να υπάρχουν συχνές διακοπές ρεύματος στην παραλία της Αγίας Άννας και στην παραλία του Αχλαδίου».

Καταστροφή σε καλλιέργειες στο νομό Κοζάνης 

Ολική καταστροφή στις καλλιέργειες του κάμπου στο Δροσερό Πτολεμαϊδας προκάλεσε η κακοκαιρία που έπληξε τις τελευταίες ώρες το νομό Κοζάνης.

Όπως αναφέρει σε ανάρτηση του ο πρόεδρος του χωριού Στέλιος Καλόγηρος, προκλήθηκαν ζημιές σε κηπευτικά και πατάτες.

Διακοπή ρεύματος στα Τρίκαλα 

Σημαντικά προβλήματα και στην ηλεκτροδότηση της πόλης των Τρικάλων προκάλεσε η έντονη χθεσινοβραδινή βροχόπτωση.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με το ρεπορτάζ του trikalavoice.gr έσπασε μεγάλο κλαδί δέντρου και έπεσε στον υποσταθμό της ΔΕΗ στο ύψος του Σταδίου, λίγο μετά τις 2 τα ξημερώματα της Κυριακής.

Συνεπεία αυτού έμεινε χωρίς ρεύμα η περιοχή προς Λόγγο και Ριζαριό, ΣΜΥ, οδό Πατουλιάς και Lidl Λαρίσης.

Συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ εργάστηκαν μέσα στη βροχή για να αποκαταστήσουν τη βλάβη και τμηματικά μέσα στις επόμενες ώρες επανέφεραν το ρεύμα.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ