Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Προσβάσιμες και σε ΑμεΑ οι παραλίες της Αλεξανδρούπολης

Ο δήμος τοποθέτησε μηχανισμούς seatrac για την πρόσβαση στη θάλασσα ατόμων με κινητική αναπηρία ή μειωμένη κινητικότητα

Μηχανισμούς seatrac για την αυτόνομη πρόσβαση ατόμων με κινητική αναπηρία ή μειωμένη κινητικότητα στη θάλασσα, τοποθέτησε και φέτος ο Δήμος Αλεξανδρούπολης στη δημοτική πλαζ Ε.Ο.Τ. και στις παραλίες «Δελφίνι», Νέας Χηλής και Αγίας Παρασκευής.

Ο εν λόγω μηχανισμός, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αποτελείται από ράγες σταθερής τροχιάς, μέσα στις οποίες ένα ειδικά διαμορφωμένο κάθισμα μπορεί να κινηθεί μέσα και έξω από το νερό επιτρέποντας την ασφαλή και αυτόνομη πρόσβαση στις παραλίες στα άτομα που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα. Επίσης, στις παραλίες Ε.Ο.Τ., Αγ. Παρασκευής και Κυανής Ακτής έχουν τοποθετηθεί αποδυτήρια, ειδική σήμανση, ειδική ομπρέλα θαλάσσης και ειδικοί κάδοι για τη βέλτιστη εξυπηρέτηση των ατόμων με αναπηρία ενώ στην παραλία της Αγ. Παρασκευής έχει εγκατασταθεί και ειδικό ηχητικό σύστημα για τη διευκόλυνση της πρόσβασης στη θάλασσα ατόμων με μερική ή ολική απώλεια όρασης.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πολλές ταυτόχρονες φωτιές σε 24 ώρες - Έκτακτη σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας
Η σύσκεψη πραγματοποιείται λόγω των πολλών και ταυτόχρονων εστιών που εκδηλώθηκαν τις τελευταίες ώρες και των θυελλωδών ανέμων
Πολλές ταυτόχρονες φωτιές σε 24 ώρες - Έκτακτη σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας