Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Βόλος: Ανήλικοι έγδυσαν, περιγελούσαν και βιντεοσκοπούσαν άτομο με ειδικές ανάγκες

Τρία χρόνια μετά, ξαναζωντάνεψαν στο Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων, οι τραυματικές εμπειρίες ενός νεαρού παιδιού με ειδικές ανάγκες

Τρία χρόνια μετά, ξαναζωντάνεψαν στο Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων Βόλου, οι τραυματικές εμπειρίες ενός νεαρού παιδιού με ειδικές ανάγκες, όταν μια παρέα τεσσάρων ανηλίκων, το έγδυσαν, το περιγελούσαν και το χαστούκιζαν καταγράφοντας παράλληλα τα όσα έκαναν σε κινητό τηλέφωνο. Μετά τρία χρόνια οι κατηγορούμενοι που πλέον είναι ενήλικες καταδικάστηκαν για τις πράξεις τους.

Οι δυο εξ αυτών που κάθισαν στο εδώλιο, είχαν ευνοϊκότερη μεταχείριση από την έδρα του δικαστηρίου, που τους επέβαλε αναμορφωτικά μέτρα, ενώ οι άλλοι δυο καταδικάστηκαν ερήμην, αφού δεν παρέστησαν στην δίκη.

Πιο συγκεκριμένα οι δύο από τους τέσσερις κατηγορούμενοι, κατηγορούνταν για αρπαγή ανηλίκου με ρατσιστικά χαρακτηριστικά, για παράνομη βιντεοσκόπηση και μετάδοση πράξης άλλου, για αντιποίηση αρχής και για απείθεια σε βάρος των αστυνομικών που πήγαν να τους περάσουν χειροπέδες.

Οι δύο απόντες κρίθηκαν ένοχοι και καταδικάστηκαν ερήμην σε περιορισμό τριών ετών σε φυλακές ανηλίκων, με την επιμέλειά τους να ανατίθεται σε επιμελήτρια ανηλίκων. Οι δυο που εμφανίστηκαν στη δίκη τους επιβλήθηκαν αναμορφωτικά μέτρα μέχρι την συμπλήρωση της ηλικίας των 25 ετών.

Επίσης, στον έναν εκ των δύο δόθηκε η εντολή ένταξης σε θεραπευτικό πρόγραμμα του ΟΚΑΝΑ και ολοκλήρωσης της φοίτησής του στο Γυμνάσιο.

Πηγή: ΕΡΤ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γάζα: Η Χαμάς αποδέχεται σχέδιο εκεχειρίας - Πληροφορίες για αρνητική στάση Ισραήλ
Ο Χανίγιε ενημέρωσε τον πρωθυπουργό του Κατάρ και τον επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών της Αιγύπτου για την αποδοχή της πρότασής τους - Ισραήλ:...
Γάζα: Η Χαμάς αποδέχεται σχέδιο εκεχειρίας - Πληροφορίες για αρνητική στάση Ισραήλ