Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ρόδος: Πρόστιμα στο beach bar με τον σερβιτόρο «δύτη» - Για τις πλωτές εξέδρες

Διαπιστώθηκαν παραβάσεις που σχετίζονται με την παράνομη κατάληψη θαλάσσιου χώρου από επικαθήμενες κατασκευές από μέταλλο και ξύλο

Την παρέμβαση του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια, προκάλεσε το βίντεο με τον σερβιτόρο στην Ρόδο που φαίνεται να έχει μπει κυριολεκτικά στην θάλασσα για να παραδώσει παραγγελία πελάτη.

Κατόπιν εντολής του Υπουργού, το Λιμεναρχείο Ρόδου προέβη σε έλεγχο στην εν λόγω επιχείρηση στην περιοχή Αγία Μαρίνα Ρόδου όπου διαπιστώθηκαν παραβάσεις που σχετίζονται με την πάρανομη κατάληψη θαλάσσιου χώρου από επικαθήμενες κατασκευές από μέταλλο και ξύλο. Επιβλήθηκαν σχετικά πρόστιμα. Ανάλογες παραβάσεις είχαν διαπιστωθεί και σε προγενέστερους ελέγχους στις 16.5.2023 και 21.06.2023 και είχαν σχηματισθεί σχετικές δικογραφίες.

Παρέμβαση των υπουργείων Εργασίας και Ναυτιλίας

Ο νέος υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης, σε ανάρτησή του τονίζει ότι οι προβλεπόμενες διαδικασίες κινήθηκαν άμεσα αλλά και ότι ήδη κλιμάκιο της τοπικής υπηρεσίας της Επιθεώρησης Εργασίας διενεργεί έλεγχο για το περιστατικό.

Την ίδια στιγμή, και ο νέος υπουργός Ναυτιλίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης επενέβη στην υπόθεση σημειώνοντας σε δήλωσή του ότι το Λιμενικό Σώμα έχει ήδη λάβει εντολή προκειμένου να προβεί σε έλεγχο της επιχείρησης για τη νομιμότητα της κατασκευής μέσα στη θάλασσα.

Παρέμβαση εισαγγελέα

Στις εισαγγελικές Αρχές της Ρόδου θα συνεχιστεί η υπόθεση του beach bar όπου κατεγράφη υπάλληλος να μπαίνει στη θάλασσα και σχεδόν να κολυμπάει προκειμένου να εξυπηρετήσει τους πελάτες που κάθονταν σε ξαπλώστες μέσα στο νερό.

Ειδικότερα, μετά το σάλο που ξέσπασε από τις αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα και την παρέμβαση της κυβέρνησης στην υπόθεση, ενημερώθηκε ο αρμόδιος εισαγγελέας, ο οποίος θα λάβει καταθέσεις από τους εμπλεκόμενους και τους εργατικούς φορείς.

Τι απαντάει ο ιδιοκτήτης του beach bar

«Είμαι επιχειρηματίας 27 χρόνια ποτέ δεν είχα καταγγελία όλοι ζητούν να έρθουν να δουλέψουν στα μαγαζιά μου. Είναι δυνατόν να κάνει κάτι τέτοιο με το ζόρι ο εργαζόμενος; 5 χρόνια είναι εργαζόμενός μου. Είναι ένα μεμονωμένο γεγονός και το έκανε αυτό για να πάρει τα τυχερά του. Το παιδί αυτό παίρνει 3.000 ευρώ τον μήνα και αν ο πελάτης τού έταξε γερό πουρμπουάρ, μπήκε για να το πάρει. Η στολή αυτή είναι αδιάβροχη αλλά γνωρίζω ότι το βίντεο το δημοσίευσε ψεύτικο προφίλ ανταγωνιστή που ήθελα να μου κάνει κακό και να στιγματιστεί η επιχείρησή μου», είναι η απάντηση του ιδιοκτήτη του beach bar στο OPEN.

Και καταλήγει «ήρθαν 10 επιθεωρητές και τα βρήκαν όλα νόμιμα. Όσο για τα τραπεζάκια, μπαίνουν και βγαίνουν, δεν είναι κατάχρηση. Ρώτησαν οι επιθεωρητές τους εργαζόμενους αν τους αναγκάζω να μπαίνουν στη θάλασσα και εκείνοι τούς είπαν πως το κάνουν για καλύτερο πουρμπουάρ. Δεν θέλω να κάνω άλλη δήλωση αλλά και ο εργαζόμενός μου τα ίδια θα σας πει».

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πολλές ταυτόχρονες φωτιές σε 24 ώρες - Έκτακτη σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας
Η σύσκεψη πραγματοποιείται λόγω των πολλών και ταυτόχρονων εστιών που εκδηλώθηκαν τις τελευταίες ώρες και των θυελλωδών ανέμων
Πολλές ταυτόχρονες φωτιές σε 24 ώρες - Έκτακτη σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας
Θεσσαλονίκη: Καλλιτεχνική διαμαρτυρία «save art» στην Αριστοτέλους
Δράση μαθητών και μαθητριών του Καλλιτεχνικού Σχολείου Θεσσαλονίκης με σκοπό την ανάδειξη των προβλημάτων της τέχνης και του σχολείου τους
Θεσσαλονίκη: Καλλιτεχνική διαμαρτυρία «save art» στην Αριστοτέλους